IFSA:n Symposiumiin osallistuminen ja vuosikokouksen järjestäminen

International Forestry Students' Association:in (IFSA) jokavuotinen Symposium ja vuosikokous järjestettiin tänä vuonna Meksikossa elokuussa. IFSA:n hallituksen jäsenenä velvollisuuteni oli vuosikokouksen viiden eri osakokouksen järjestäminen, äänestysten laillisuuden tarkastaminen ja varapöytäkirjojen kirjaaminen. Kokousten aikana äänestimme uudet hallituksen jäsenet seuraavalle IFSA:n toimintavuodelle, muokkasimme järjestyssääntöjä ja pohdimme uusia keinoja kasvattaa IFSA:n jäsenyyksiä, osallistumista maailmanlaajuiseen metsä- ja ilmastopolitiikkaan sekä metsäopiskelijoiden kansainvälistymiseen. 

Osakokousten lisäksi yhdessä hallituksen muiden jäsenten kanssa järjestin erilaisia työryhmiä. Maailman alueelliset työryhmät keskustelivat alueensa kehittämisestä kohti IFSA:n päämääriä sekä äänestivät uusista aluevastaavista. Kävimme läpi IFSA:n järjestyssäännöt ja pyrimme kehittämään niistä suoraviivaisemmat ja selvemmät. Avasimme IFSA:n sisäisten elinten toimintaa ja äänestimme näille työryhmille uudet vastuuhenkilöt seuraavan toimintavuoden ajaksi. IFSA:n jäsenyyksien vastaavana hallituksen jäsenenä minun vastuullani oli selittää IFSA:n jäsenyyden hakuprosessi niille latinalais-amerikkalaisille, jotka osallistuivat Symposiumiin ilman omaa paikallista opiskelijajärjestöä. IFSA:n jäsenyyden saavat vain paikalliset opiskelijajärjestöt, eivät yksittäiset opiskelijat.

Vuosikokouksen ja työryhmien lisäksi matkustimme 20 päivän ajan neljässä eri Meksikon osavaltiossa nähden omin silmin Meksikon ekosysteemien monimuotoisuutta. Tuona aikana vietimme yön teltoissa Helia Bravo Hollisin kaktussanktuaarissa, nousimme yli 3000 metrin korkeuteen ihailemaan aktiivista tulivuorta Izta-Popon kansallispuistossa sekä kuljimme sub-trooppisessa pilvimetsässä Veracruzin osavaltiossa. Luonnon monimuotoisuuden lisäksi meille esiteltiin erityisesti Meksikon eri paikallisjärjestöjen, ejidojen ja muiden yhteisöjen moninaisia hallintomuotoja ja elinoloja. Opimme matkalla paljon Meksikolaisesta kulttuurista ja makumaailmasta, samalla nauttien latinalaisen amerikan ystävällisestä ilmapiiristä.

Lisätietoa:

Metsätieteiden kandidaatti Helinä Poutamo, helina.poutamo(a)helsinki.fi

Julkaistu: 11.10.2018