Vuoden metsäteko-palkinto Metsämiesten Säätiölle

keskiviikkona huhtikuutan 24. 2013

Metsämiesten Säätiön aloitteesta käynnistetty Metsätalouden työhyvinvoinnin kehittämisohjelma on tämän vuoden metsäteko. Valinnan tekivät Metsänhoitajaliitto ja Nordea, jotka ovat yhdessä jakaneet Vuoden metsäteko -palkintoa vuodesta 1995 lähtien.

Vuoden metsäteko 2013 -palkinto luovutettiin Metsämiesten Säätiölle keskiviikkona Finlandia-talolla. Palkinto muodostuu juvalaisen puutaiteilija Voitto Rahkosen puutaideteoksesta ja Nordean lahjoittamasta 2000 euron palkintosummasta.

Metsämiesten Säätiö otti kaksi vuotta sitten metsätalouden työhyvinvoinnin lähivuosien kärkihankkeekseen ja käynnisti laajapohjaisen työhyvinvoinnin kehittämisohjelman. Työhyvinvoinnin edistäminen sopii mainiosti vuonna 1948 perustetun säätiön tehtävään, joka on metsäalan kehittäminen sekä metsäalalla toimivien ihmisten henkisen ja aineellisen hyvinvoinnin edistäminen.

Metsämiesten Säätiö on toistaiseksi toiminut kehittämisohjelman ainoana rahoittajana, ja esimerkiksi tänä vuonna säätiö jakoi 12 eri työhyvinvointihankkeeseen yhteensä 320.000 euroa. Kyse ei ole tutkimushankkeista vaan tarkoituksena on lisätä konkreettista työhyvinvointia levittämällä ja vaihtamalla hyviä käytäntöjä metsätalouden eri organisaatioiden ja työpaikkojen kesken.

Metsämiesten Säätiö on oivaltanut, että ihminen ja metsä ovat kaksi Suomen keskeisintä voimavaraa. Ne ovat myös ne menestystekijät, joilla voimme kansakuntana pärjätä yhä kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa”, sanoi Metsänhoitajaliiton hallituksen puheenjohtaja Tuula Jusko luovuttaessaan palkintoa. ”Metsätalouden työhyvinvoinnin kehittämisohjelman kunnianhimoinen tavoite nostaa alan työhyvinvointi maan parhaaksi on ehdottomasti Vuoden metsäteon arvoinen.”

Nordean asiantuntijajohtaja Markus Laatikainen arvioi laajan työhyvinvointiohjelman toteuttavan erinomaisesti Vuoden metsäteon ajatusta palkita merkittävää ja aloitteellisesta toimintaa metsäasioissa: ”Pankkimme edistää mielellään hyvinvointia ja työuria.”

Metsänhoitajaliitto on vuonna 1927 perustettu akavalainen ammattiliitto. Jäsenet ovat metsätieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneita, sitä opiskelevia tai muita metsäalalla työskenteleviä korkeakoulututkinnon suorittaneita. Metsänhoitajan arvonimi myönnetään Helsingin tai Itä-Suomen yliopiston metsätieteistä valmistuneille maatalous- ja metsätieteiden maistereille.

Nordean visiona on olla vahva eurooppalainen pankki, joka luo merkittävää arvoa asiakkailleen ja omistajilleen ja on tunnettu osaavasta henkilöstöstään. Markkina-arvolla mitattuna Nordea on kymmenen suurimman kattavia finanssipalveluja tarjoavan pankin joukossa Euroopassa.

Lisätietoja:

Metsänhoitajaliiton hallituksen puheenjohtaja Tuula Jusko, puh. 040 730 6978

Asiantuntijajohtaja Markus Laatikainen Nordea Pankki Suomi Oyj. puh. 050 320 3010

Metsämiesten Säätiön asiamies Ilari Pirttilä, puh. 050 598 9920

Metsämiesten Säätiön hallituksen puheenjohtaja Ilpo Tikkanen, puh. 044 024 2233

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.