Ammattilaisten metsätaitokilpailuiden järjestäjät vähenevät

keskiviikko, 23.03.2011

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelija Antti Alho tutki opinnäytetyössään ”Ammattilaisten metsätaitokilpailuiden järjestäminen” ammattilaisten metsätaitokilpailujen järjestäjiä ja osallistujia. Ammattilaisten metsätaitokilpailuiden järjestäjät ja osallistujat vanhenevat sekä vähenevät. Kesäkilpailuissa yleisen sarjan osallistujamäärät alkavat olla liian pieniä, jolloin järjestäjien tekemä työ kilpailijoiden määrään nähden on kohtuuton. Yksi ratkaisu ongelmaan on, että siirryttäisiin yhteen kilpailusarjaan.

Osallistujamäärien lisäksi Metsäurheilupiirien järjestämien kilpailuiden määrät ovat kääntyneet laskuun. Kesäkauden kilpailuiden määrät alkoivat laskea 90-luvun alusta, nyt määrä on puolittunut. Viime kautena kesäkilpailuita oli kilpailukalenterissa 21. Jos sama trendi jatkuu, vuonna 2020 kolmasosa piireistä on luopunut järjestämästä kesäkilpailuita. Kilpailuiden järjestämistä tulisikin keventää. Tutkijan oma ehdotus on, että tulevaisuudessa pitäisi pystyä hyödyntämään tehtäväradan valmistamisessa valmiina olevaa metsävaratietoa.

Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi metsätalousinsinööri Jukka-Pekka Vapaniemi, ja sen toteutusta tuki Metsämiesten Säätiö. Työ on luettavissa vapaasti Theseus-verkkokirjastossa.

Lisätietoja:

Antti Alho, antti.alho(at)hotmail.fi, puh. 040 847 3761

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.