Joensuun metsäylioppilaiden kansainvälinen toiminta vuonna 2011

torstai, 08.12.2011

Joensuun metsäylioppilaat osallistuivat kuluvan vuoden aikana International Forestry Students' Association:n (IFSA) kansainvälisiin kokouksiin Sloveniassa, Saksassa sekä Suomessa. Osallistuminen kokouksiin oli tärkeää, sillä näin järjestömme edustajat saivat mahdollisuuden hakea IFSA:n vaalikokouksessa auki oleviin IFSA-official -tehtäviin. Ainejärjestöstämme valittiin kaksi edustajaa: Veera Tahvanainen IFSA Alumni Liaison Officeriksi ja Sami Nivala jäseneksi IFSA Fund Raising Commissioniin vuodelle 2011/2012.

Osallistumalla IFSA:n kokouksiin ainejärjestöllämme oli mahdollisuus tuoda esille oman maamme metsäopetusta ja ainejärjestömme mielipiteitä sekä parantaa oman ainejärjestömme opiskelijoiden mahdollisuuksia verkostoitua ja hankkia kokemuksia kansainvälisestä toiminnasta ja seminaareista.

Ainejärjestömme kansainvälistä toimintaa on paitsi maan rajojen ulkopuolella, myös omalla kampuksellamme. Pyrimme siis luomaan Joensuussa opiskeleville metsäylioppilaille mahdollisuuden solmia kansainvälisiä suhteita myös omalla kampuksellamme. Metsäopiskelijoiden kansainvälinen pyöräretki Kuhasaloon sekä Suomi-iltamat ovat tapahtumia, joissa kansainväliset opiskelijat saivat mahdollisuuden tutustua samassa kaupungissa opiskeleviin saman alan opiskelijoihin. Metsäylioppilaat järjestivät ohjelmaa iltamiin ja pyöräretkelle tarkoituksenaan luoda verkostoitumiseen rohkaisevaa ilmapiiriä.

Virolaisten metsäopiskelijoiden vierailu meidän yliopistollamme kuuluu kansainvälisten suhteidemme perinteisiin. Virolaisten kollegojemme kanssa kävimme tutustumassa Metlaan sekä Kolin kansallispuistoon ja vaihdoimme kuulumisia ja ideoita paikallistason järjestötoiminnasta. Myös Viron metsäylioppilaat ovat IFSA:n jäseniä, ja IFSA:n paikallisjaostojen yhteinen toiminta on myös IFSA:n toiminnan jatkuvuuden kannalta välttämätöntä.

Joensuun Metsäylioppilaiden kansainvälinen toiminta on merkittävä osa ainejärjestömme toimintaa. On hienoa, että voimme tarjota jäsenillemme mahdollisuuden päästä mukaan kansainväliseen toimintaan ja kehittää taitoja, joita pelkkä korkeakouluopetus yksistään ei kykene tarjoamaan. Kansainvälinen verkostoituminen jo opiskeluvaiheessa voi olla monelle merkittävä avain tulevaisuuden työelämää ajatellen. Ainejärjestömme tehtävä onkin tarjota näitä mahdollisuuksia jäsenilleen, ja ilman Metsämiesten Säätiön tukea emme siihen kykenisi ainakaan yhtä laajamittaisesti. Joensuun Metsäylioppilaat ry:n kansainvälinen toiminta on rahoitettu ainoastaan Metsämiesten Säätiön apurahalla.

Lisätietoja:

MMK Juha Inkilä, Joensuun Metsäylioppilaat ry, juha.inkila(at)uef.fi, puh. 040 845 6375

Metsäylioppilas Veera Tahvanainen, Joensuun Metsäylioppilaat ry, vetahvan(at)student.uef.fi,
puh. 050 490 2820

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.