Meto Lappi ry:n järjestämä opintomatka Puolaan

perjantai, 25.11.2011

Meto Lappi ry järjesti 2.-5.9.2011 jäsenilleen opintomatkan Puolaan. Meto Lappi ry:llä on yli 800 jäsentä, jotka tekevät työtä Lapissa pääasiassa eri metsäorganisaatioiden palveluksessa. Opintomatkalle osallistui 31 Puolan metsätaloudesta kiinnostunutta henkilöä. Matkan tarkoituksena oli tutustua Puolan metsätalouteen sekä tavata Lapin metsäväkeä eri alueilta.

Isäntiämme Puolassa olivat mm. Varsovan aluedirektoraatin johtaja Wojciech Fonder, Varsovan yliopiston professori Piotr Maria Paschalis-Jakubowicz ja oppaanamme toiminut tiedotusjohtaja Dorota Spojda. Opintomatkalla tutustuimme Varsovan aluedirektoraatin toimipaikkaan Wyszkowiin, joka sijaitsee noin 60 kilometriä Varsovan ulkopuolella.

Aluksi saimme kuulla esitelmän Wyszkowin metsätaloudesta ja sen jälkeen lähdimme maastoon tutustumaan eri kohteisiin, kuten lehtikuusen siemenkasvatusalueeseen ja metsänuudistamiseen tammella. Varsinkin tammen uudistamiskohde oli Lapin metsäammattilaisille eksoottinen kokemus. Muutenkin maastokohteilla käytiin vilkasta keskustelua johtuen siitä, että metsätalous Puolassa on erilaista verrattuna Suomen metsätalouteen.

Puolalaiset isännät olivat järjestäneet hienosti meidän opintomatkamme. Saimme hyvän läpileikkauksen Puolan metsätaloudesta, luonnonsuojelusta ja Natura 2000 -ohjelmasta. Lisäksi tutustuimme Varsovaan opastetulla kiertoajelulla, jolla tulivat tutuiksi mm. Chopinin puisto, yliopiston kirjasto ja uudelleen rakennettu vanha kaupunki, jonka saksalaiset tuhosivat vetäytyessään Varsovasta toisen maailmansodan lopulla.

Osallistujien palautteet matkasta olivat hyvin myönteiset, ja niissä toivottiin jatkossakin tällaisia opintomatkoja. Meto Lappi ry:llä on tarkoitus järjestää jäsenilleen opintomatkoja joka toinen vuosi. Matkakustannuksista Meto Lappi ry pyrkii mahdollisuuksien mukaan maksamaan merkittävän osan, jotta matkan kustannukset eivät olisi esteenä matkalle lähtemiseen. Sen vuoksi on hyvin tärkeää, että Metsämiesten Säätiöllä on ollut mahdollisuus tukea matkaamme, mikä on osaltaan mahdollistanut opintomatkan toteutumisen.

Meto Lappi ry kiittää Metsämiesten Säätiötä antamastaan tuesta opintomatkan onnistumiseksi.

Lisätietoja:

Matkanjohtaja, Meto Lappi ry:n varapj. Juri Laurila, Meto Lappi ry, juri.laurila(at)metsa.fi,
puh. 040 138 5965

Puheenjohtaja Tapani Pennanen, Meto Lappi ry, tapani.pennanen(at)metsa.fi,
puh. 0400 346 315

www.metolappi.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.