Kurvaa metsään - metsäopetus.fi onnistui markkinoinnissa

tiistai, 07.02.2012

Kurvaa metsään – metsäopetus.fi -niminen metsäalan koulutuksen yhteinen markkinointi vuonna 2011 saavutti itselleen asettamansa tavoitteet. Metsäkonekoulujen yhteinen markkinointiponnistus metsä- ja metsäkonealan ammattien sekä koulutuksen vetovoimaisuuden lisäämiseksi toteutti suunnitelman mukaisen markkinoinnin yhdessä metsäalan organisaatioiden kanssa.

Markkinointi jakaantui kolmeen eri kanavaan:

  1. Koko vuoden kestävä ohjelmayhteistyö TV-mainoksen ja logon näkyvyydellä sekä 4 Pro -maksukanavalla että Sw-Television Oy/Nelonen Median muilla kanavilla ohjelma- ja kanavamarkkinoinnin yhteydessä.
  2. Metsäopetuksen, metsä- sekä metsäkonealan ammattien esittely messuilla, mm. Metsämessuilla ja valtakunnallisilla Opo-päivillä Helsingissä. Lisäksi metsäopetus.fi oli laajasti näkyvillä peruskouluissa 8-luokille suunnatussa ForestCup-salibandyturnauksessa.
  3. Metsäopetus.fi-nettisivuja päivitettiin ja sivuille tuotiin runsaasti uutta liikkuvaa kuvaa sekä tuotettiin ruotsinkieliset metsäopetus.fi sivut. Metsäalan ammatti – Vapaan Valinta -lehden teko aloitettiin. Lehden teema on hyvä opiskeluympäristö.

Kurvaa metsään – metsäopetus.fi on saanut tunnustusta ja kiitosta mm. opinto-ohjaajilta ja useilta metsäalan toimijoilta. Metsäopetus.fi on helpottanut tiedon hankkimista metsä- ja metsäkoneammateista ja tehnyt ammateista kiinnostavia.

Vuoden 2011 aikana tehty yhteinen markkinointi kustannettiin puoliksi koulujen omista markkinointibudjeteista sekä useiden yhteistyökumppaneiden tuella. Metsämiesten Säätiön rooli toiminnan rahoittajana oli merkittävä.

Lisätietoja:

Rehtori Tommi Anttonen, Pohjois-Karjalan ammattiopisto Valtimo,
tommi.anttonen(at)pkky.fi, puh. 013 244 3115

Rehtori Juha-Pekka Koivusalo, Länsirannikon Koulutus Oy, WinNova,
juha-pekka.koivusalo(at)winnova.fi, puh. 044 455 7662

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.