Metsäkonealan valtakunnallinen kokoustapahtuma

torstai, 01.09.2011

Oulun läänin metsäkonealan työntekijät ry järjesti metsäkonealan valtakunnallisen kokoustapahtuman heinäkuussa 2011 Vuokatin Katinkullassa. Tapahtumassa esitelmöivät mm. Kuhmo Oy ja UPM. Kuhmo Oy:n esitelmä oli kattava sisältäen mm. syntyhistorian, kehityksen ja puun erilaiset jalostusmuodot. Mielenkiintoinen esitelmä herätti myös paljon keskustelua. UPM:n edustaja esitteli metsäenergian joukkokäsittelyä jatkotoimenpiteineen, ja myös tämä esitelmä poiki runsaasti keskustelua alan ammattilaisten keskuudessa.

Esitelmiä piti olla metsäkonevalmistajien puolelta alallamme ajankohtaisesta asiasta kuormavaakojen toiminta, mutta lomien ja päällekkäisten aikataulujen vuoksi esittelyt jäivät vähäisiksi. Vaaka-asiaa kyllä käsiteltiin tapahtumassa, ja käsittely jatkuu syksyn mittaan eri tapahtumissa sekä palkkaneuvotteluissa.

Tapahtumassa kokoontunut toimikunta esitti julkilausuman, joka liittyi pitkälti kuorma-vaakojen toimintaan ja käyttöön. Julkilausuma toimitettiin lehdistölle ja julkisiin tiedotusvälineisiin, ja se löytyy esim. Puuliiton Särmä-lehdestä. 

Kokoustapahtumassamme oli myös kevyempää ohjelmaa mm. metsäkoneenkuljettajien puolisoille, jotka pääsivät kiertoajelulle nähtävyyksiä katselemaan ja ostoksia tekemään. Tapahtumassa kuultiin myös taiteilijan näkemys metsäkoneenkuljettajan arjesta monologin muodossa.  Tapahtuman loppukevennyksenä oli ammattiosastojen välinen leikkimielinen kilpailu, josta kehkeytyi iloinen ja mukaansatempaava kilpailutapahtuma.

Tapahtuma oli siinä mielessä historiallinen, että mukana oli ensimmäistä kertaa ammatissa työskentelevä naiskuljettaja, jonka haastattelu löytyy myös Puuliiton Särmä-lehdestä. Tilaisuuteen osallistui yhteensä noin 115 henkilöä, jotka olivat metsäkoneenkuljettajia puolisoineen. Tapahtuman anti esitelmöitsijöineen oli erittäin mielenkiintoinen ja kaikin puolin onnistunut. Pääsimme yhdessä pohtimaan ajankohtaisia ja myös tulevia asioita.

Metsämiesten Säätiö on tukenut tapahtuman järjestämistä.

Lisätietoja:

Osaston puheenjohtaja Hannu Timonen, Oulun läänin metsäkonealan työntekijät ry,
timonen.hannu(at)pp.inet.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.