Metsäpuiden erikoismuodoista koristepuita viherrakentamiseen -kirjan kuvitus ja toimitus

maanantai, 28.03.2011

Metsäpuiden erikoismuodoista kertova kirja on saatu valmiiksi. Se julkistetaan Helsingin messukeskuksessa ”Kevätpuutarha 11”-messujen yhteydessä 8.4.2011. Kirjassa kerrotaan metsistämme löytyneiden erikoismuotojen esittelyn lisäksi erikoismuotojen hyödyntämisestä viherrakentamisessa, kasvullisen lisäyksen menetelmistä sekä erikoismuotojen jalostuksesta. Kirjan kirjoittajina on sekä metsä- että viheralan asiantuntijoita. Kirjan kustantaa Metsäkustannus Oy. Kirja on tarkoitettu sekä viheralan ammattilaisille että kotipuutarhureille. Se on varmasti innostavaa luettavaa myös kaikille, joita Suomen luonnosta löytyvät erikoisuudet kiinnostavat.

Kirjan kuvitus saatiin valmiiksi vuoden 2010 aikana. Kirjaa varten kuvattiin luonnosta löytyneitä erikoismuotoja, erikoismuotojen lisäyskokeita ja erikoismuotojen käyttöä viherrakentamisessa eri puolilla maata puistoissa, arboretumeissa ja kaupunkien kaduilla. Kuvausmatkoja tehtiin kaikkina vuodenaikoina. Tärkeimpiä kohteita olivat luonnosta löytyneiden erikoispuiden lisäksi niitä lisäävät ja tuottavat taimistot, kasvitieteelliset puutarhat ja eräät arboretumit eri puolilla Suomea.

Kaikkiaan kirjassa on 166 valokuvaa, joista Teijo Nikkasen kuvaamia 123. Nikkasen kuvista 60 on vuodelta 2010, 40 vuodelta 2009 ja loput 23 sitä vanhempia. Vaikka muiden kuvaajien 43 kuvasta valtaosa on kuvattu 1980- ja 1990-luvuilla, voidaan kirjan kuvitusta pitää tuoreena. Metsämiesten Säätiön apuraha mahdollisti kirjan tuoreen ja laadukkaan kuvituksen.

Lisätietoja:

MMT Teijo Nikkanen, Metla, Punkaharju, teijo.nikkanen(at)metla.fi, puh. 050 391 4226

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.