Pohjoismaisten moottorisahaveiston harrastajien tapahtuma

maanantai, 29.08.2011

Pohjoismaisten moottorisahaveiston harrastajien tapahtuma toteutettiin osana Metsäkulttuuripäiviä Lustossa Punkaharjulla 17.-19.6.2011. Moottorisahaveistäjiä oli paikalla yhteensä 22, joista 4 tuli Venäjältä ja 3 Virosta, loput Suomesta. Veistotapahtuma sai yleisöltä kiitosta ja oli hyvin korkeatasoinen ja yleisöä laajalti kiinnostava.

Veistotapahtuman yhteydessä käytiin moottorisahaveistokilpailu ns. pikaveistona, jossa kilpailuaika oli rajattu puoleentoista tuntiin. Kilpailun voitti Viron edustaja veistämällään kotka-aiheella. Toiseksi tuli Venäjän edustaja ja kolmanneksi virolainen moottorisahaveistoa harrastava nainen.

Tapahtumalle asettamamme tavoite veistäjien verkostoitumisesta onnistui hyvin. Vastaavanlaisia veistotapahtumia tullaan järjestämään myös tulevaisuudessa Lustossa ja ehkä myös muilla paikkakunnilla. Tavoitteena on saada osanottajia myös muista pohjoismaista mahdollisimman paljon. Tulevaisuudessa tavoitteena on lisäksi järjestää pohjoismaisten veistäjien välinen kilpailu veistotapahtuman yhteydessä. Moottorisahaveiston Suomenmestaruuskilpailut käydään vuosittain Iisalmessa.

Tapahtumaa ovat tukeneet Metsämiesten säätiö, Makita ja Shindaiva (S G Nieminen Oy).

Lisätietoja:

Timo Nevalainen, Puunveistäjät ry, timo.nevalainen(at)pp.inet.fi, puh. 040 076 2915

Erkki Rytkönen, Puunveistäjät ry, erkki(at)art-rytkönen.net, puh. 044 020 1702

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.