Puut puhuivat viime kesänä Kemijärvellä

torstai, 08.12.2011

Kemijärven Kuvanveistoviikot ry on järjestänyt kansainvälisiä kuvanveistoviikkoja kaikkiaan 18 kertaa. Ensimmäinen tapahtuma toteutettiin 1985. Viime kesän tapahtuma järjestettiin juhannuksen jälkeisellä viikolla 27.6.–3.7.2011.

Kuvanveistoviikoille kutsutaan ammattikuvanveistäjiä ympäri maailmaa veistämään keskiyön auringon maahan. Viime kesänä tapahtumaan osallistui 22 kuvanveistäjää eri maista aina Kanadasta Uuteen Seelantiin. Kaikkiaan Kemijärvellä on vieraillut 280 taiteilijaa, jotka ovat edustaneet yli 50 eri kansallisuutta. Veistoviikkojen seurauksena Kemijärvelle on syntynyt Pohjoismaiden laajin modernin puukuvataiteen kokoelma, johon kuuluu yli 400 veistosta.

Tapahtuman on saanut laajan kiinnostuksen kansainvälisessä kuvataidekentässä. Tapahtumaan halukkaita osallistujia on moninkertainen määrä hyväksyttyihin nähden. Kuvanveistoviikkojen aikana taiteilijat työskentelevät julkisesti kaupungin torilla. Näin ollen yleisöllä on mahdollisuus kommunikoida taiteilijoiden kanssa, ja kuvanveistäjät voivat luoda keskenään verkostoja. Kuvanveistoviikot on tapahtumana luonteeltaan symposium, joten veistoksia ei laiteta paremmuusjärjestykseen. Rajallisten resurssien vuoksi tapahtuma on 90-luvulta lähtien järjestetty joka toinen vuosi.

Metsämiesten Säätiön rooli Kemijärven XVIII kansainvälisen kuvanveistoviikon onnistumisessa oli merkittävä, mistä järjestäjät esittävät Säätiölle suuren kiitoksen.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Petri Kärri, Kemijärven Kuvanveistoviikot ry, petri.karri(at)kemijarvi.fi,
puh. 040 564 8064

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.