Harjoittelu Kanadan New Brunswickissa

tiistai, 11.10.2011

Olin suorittamassa harjoitteluni ja vaihtojaksoni Kanadan New Brunswickissa toukokuusta elokuuhun vuonna 2011. Työskentelin Leon Chouinard & Sons -nimisessä firmassa, joka valmisti valmistaloelementtejä Kanadan markkinoille. Yritys halusi aloittaa viennin Ison-Britannian markkinoille, ja minun tehtäviini kuului selvittää mahdollisia asiakkaita ja alueen kaupankäynnin kiemuroita sekä tehdä markkinatutkimus.

Vaihtojakso oli avaava kokemus, sillä alue oli sekoitus ranskalaista ja englantilaista kulttuuria. Lisäksi tutustuminen kanadalaiseen yrityskulttuuriin ja sen vertaaminen suomalaiseen vastaavaan oli mielenkiintoista. Englannin kielen taitoni kasvoi huomattavasti, ja ranskaakin opin jonkun verran. Kävin myös tutustumassa suurempiin kaupunkeihin, kuten Ottawaan ja Torontoon, ja se oli oikein avartava kokemus. Varsinkin Torontossa näin lähietäisyydeltä pohjoisamerikkalaisen suurkaupungin elämää.

Kaiken kaikkiaan kesän jälkeen tiedän paljon niin Kanadan kuin myös Ison-Britannian kaupankäynnistä. Näiden tietojen ansiosta päädyin myös tekemään opinnäytetyöni kyseisistä markkinoista ja englannin kielellä. Useat asiat olivat Kanadassa erilaisia kuin Suomessa, ja arvostankin nyt Suomea maana ja suomalaista kulttuuria aivan eri tavalla kuin ennen matkaani. Täällä ovat asiat todella hyvin.

Metsämiesten Säätiö on tukenut harjoittelua.

Lisätietoja:

Opiskelija Sami Toppinen, Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulu,
sami.toppinen(at)edu.pkamk.fi, puh. 050 354 0217

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.