Metsäalan ammattilaisten matka Tartton Maamesstapahtumaan 18-20.4.2013

torstai, 19.12.2013

Kokoontuminen tapahtui Helsingin Länsi-satamassa. Laivassa suuntasimme kohti ravintola Shuttlea ja siellä odottavaan seisovaa pöytää. Laivamatka kesti noin kaksi tuntia ja laivassa oli hyvää aikaa seurustella. Satamassa meitä odotti linja-auto, joka vei meidät 186 km päähän Tartton kaupunkiin, hotelli Pallakseen. Aamun koittaessa istuimme bussiin, joka vei meidät Maamess-tapahtumaan. Maamess-tapahtuma on maa- ja metsätalousnäyttely, jossa on lisäksi puutarha- ja ruokamessut. Jokaiselle riitti varmasti katseltavaa ja ihailtavaa, ja maanviljelijät tuntuivat olevan kovin innoissaan näin kevätkyntöjen kynnyksellä.

Hotelliin saavuttuamme porukka veti henkeä ja valmistui yhteiseen illalliseen paikallisessa Edvard Vilde ravintolassa, jossa meille tarjottiin majavakeittoa, villisikaa sekä jälkiruoaksi vadelma-omena kakkua. Villisika oli pienoinen pettymys, mutta tunnelma korjasi pian nämä ajatukset ja illallisen jälkeen suunnattiin paikallisiin pikku kapakkoihin. Aamulla koitti kuitenkin kotimatka Tallinan kautta Suomeen. Tyytyväisinä saavuimme Helsinkiin, missä bussi odotti meitä.

Yhteinen matkamme toteutui hienosti ohjelman mukaan ja saimme tavata vanhoja työ- ja opiskelukavereitamme. Kaikki olivat tyytyväisiä ja uskon, että vastaava linja-automatka muutaman vuoden päästä kerää taas vähintään saman verran matkustajia nauttimaan yhteisolosta.

Lisätietoja:

Alueneuvoja Benjamin Leham, MHY Eteläinen metsäreviiri ry, benjamin.leham(at)revir.org

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.