Opiskelijavaihto Ranskassa 2012-2013

keskiviikko, 26.06.2013

Tätä apurahaa koskeva hanke oli lukuvuoden mittainen Erasmus-opiskelijavaihto Ranskan Angersissa, koulussa École Superieure d’Agriculture d’Angers.

Vaihtoon lähtemiselle olin listannut useita tärkeitä syitä ja tavotteita. Tärkein niistä oli kielitaidon parantaminen. Ranska on tärkeä kansainvälinen kieli metsäalalla. Opiskelukieli Ranskassa oli ranska, joten kaiken muun elämisen ohella, kielitaitoni karttui valtavasti lukuvuoden aikana. Haasteena oli se, ettei Ranskassa voi juurikaan opiskella metsäalaa, joten keskityin muihin opintoihin lukuvuoden aikana. Pääpaino opiskeluissani oli yritysjohdon puolella ja näitä tietoja aina yritysstrategioista budjetointiin tarvitaan myös metsäalalla.

Toinen tärkeä syy liittyi itseeni ja omien kokemusten kartuttamiseen vuoden aikana. Vuoden aikana oppii tuntemaan itseään hyvin. Eläminen toisessa maassa, vieraassa kulttuurissa, tuntemattomien ihmisten kanssa, voi olla haastavaa, mutta myös antoisaa. Saatujen kokemusten hyödyntäminen omassa elämässä ja tulevassa työelämässä voi olla merkittävä etu. Itse en vaihtaisi omaa vaihtokokemustani, jos voisin nyt valita. Töitä sai tehdä koulun ja kielen eteen, mutta näen sen vain positiivisena asiana.

Opiskelijalle vaihtoon lähteminen voi kaatua rahoituksen puutteeseen. Vaihdossa opiskellaan ja tulot ovat niukilla. Omalla kohdallani Metsämiesten Säätiön apuraha toi tukea omaan tilanteeseeni.

Lisätietoja:

Tiia Suominen, Helsingin yliopisto, tiia.suominen(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.