Savotoilta ja uittopuroilta

tiistai, 31.12.2013

Savotoilta ja uittopuroilta on ensimmäinen teos, joka luotaa suomalaista kaunokirjallisuutta koko metsä- ja uittoalan näkökulmasta. Teos soveltuu erinomaisesti hakuteokseksi ja taustamateriaaliksi tutkimusta ja esitelmiä varten.

Metsätyöt ovat olleet tärkeä osa suomalaista maaseutuelämää 1800-luvun puolivälistä lähtien. Niinpä on luontevaa, että myös suomalainen kaunokirjallisuus on jo varhain pureutunut tukkilaisten, puunkaatajien ja muiden metsäammattilaisten sielunelämään. Professori emeritus Matti Leikola on koonnut tähän teokseen kattavan otoksen metsätaloutta ja puun uittoa sisältävää kaunokirjallisuutta 1800-luvulta tähän päivään.

Hän luonnehtii sekä kirjoja että niiden kirjoittajia ja taustoittaa eri aikakausia ja niiden vaikutusta kirjailijoiden ajatusmaailmaan. Mukana on kirjoja muun muassa Teuvo Pakkalalta, Johannes Linnankoskelta, Ilmari Kiannolta, Pentti Haanpäältä, Joel Lehtoselta, Juhani Syrjältä, Hella Wuolijoelta, Veikko Huoviselta, Kalle Päätalolta, Timo K. Mukalta, Antti Tuurilta, Simo Hämäläiseltä, Heikki Turuselta ja kymmeniltä muilta suomalaiskirjailijoilta.

Lisätietoja:

Kustannustoimittaja Ilpo Jäppinen, Metsäkustannus Oy, ilpo.jappinen(at)metsakustannus.fi

www.metsakustannus.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.