Metsä - Suomen vihreä kulta -teos vie maailmalle viestiä suomalaisesta metsäosaamisesta

perjantai, 06.06.2014

Metsä -Suomen vihreä kulta -teoksen tärkein tavoite oli päästä viemään maailmalle viestiä suomalaisesta monipuolisesta metsäosaamisesta sekä metsien kestävästä käytöstä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi kirja toteutettiin tiiviissä yhteistyössä suomalaisen metsäsektorin toimijoiden kesken, jolloin varmistuttiin, että suomalainen metsäosaaminen on kirjassa mahdollisimman monipuolisesti edustettuna. Lopuksi valmis teos käännettiin suomen lisäksi neljälle eri kielelle (englanti, ruotsi, venäjä ja saksa) ja painettiin korkealaatuiselle suomalaiselle paperille, josta myös avainlipputunnus on kirjassa merkkinä.

Tällä hetkellä kirjan viesti leviää maailmalle jo yli sadan suomalaisen organisaation jakamana ja edistää tällä tavoin suomalaisen metsäosaamisen vientiä kansainvälisille markkinoille. Kirjasta suunnitellaan lisäksi uusia kieliversioita edistämään kirjan käyttöä mm. Aasian suunnalla. Kirja on saanut paljon positiivista palautetta mm. sisällöstä, visuaalisesta ilmeestä sekä erikoisemmista yksityiskohdista, kuten kirjaan toteutetusta puuntuoksuisesta tuoksupainatuksesta. Kirjan ajattomuuden ansiosta sen toivotaan toteuttavan tehtäväänsä laajentuvassa käyttäjäjoukossa useiden vuosien ajan.

Eri metsäalan toimijoiden yhteistyö kirjan valmistumisen aikana oli elintärkeä kirjan valmistumiselle sekä laadukkaan ja oikeaa tietoa antavan sisällön muodostumiselle. Myös Metsämiesten Säätiön tuki projektille oli merkittävä ja tämän tuen avulla kirja pystyttiin saattamaan eri organisaatioiden käyttöön alhaisemmilla kustannuksille ja tällä tavoin laajentamaan kirjan kappalemääräistä leviämistä merkittävästi. Kirjan toteuttajaorganisaationa oli ilo huomata, että suomalainen metsäsektori jos joku, haluaa viedä maailmalle yhteistä viestiä suomalaisesta metsäosaamisesta sekä metsien monipuolisesta ja kestävästä käytöstä.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Kimmmo Koistinen, Kirjakaari, kimmo.koistinen(at)kirjakaari.fi

www.kirjakaari.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.