Metsäinsinsinööriopiskelijat Keski-Euroopan metsänhoito –kurssilla Saksassa

keskiviikko, 30.05.2018

Hankkeessa Karelia amk:n toisen vuosikurssin metsäinsinööriopiskelijat osallistuivat kahden viikon Keski-Euroopan metsänhoito –kurssiin Etelä-Saksassa Spessartin ja Odenwaldin alueella. Kurssi toteutettiin Löwensteinin linnan metsien alueella, joita hoitaa Fürstlich Löwenstein‘sche Forstverwaltung. Metsiä on yhteensä n. 7000 ha ja kurssin opettajina toimivat linnan metsien hoidosta vastaavat metsäammattilaiset. Kurssille osallistui 10 opiskelijaa ja yksi opettaja Karelia amk:sta. Päävastuu ohjelmasta sisällöstä oli paikallisella lehtorilla Wolfram Eilbacherilla.

Kurssin aikana opiskelijat saivat monipuolisen opin Keski-Euroopan metsien metsänhoidosta ja erilaisten puulajien kasvattamisesta. Metsänhoidon lisäksi opiskelijat saivat kuvan metsien virkistyskäytön, metsästyksen ja muun metsien käytön yhteensovittamisen hankaluudesta Saksassa. Metsien lisäksi tutustuttiin eri puujalostuslaitoksiin. Vierailun kohteena olivat viiluvaneritehdas, Pollmeierin saha, joka sahasi pyökkiä ja SAPPI –yhtiön sellu- ja paperitehdas Stockstadtissa.

Kurssi huippu koettiin kurssin puolivälissä, jolloin kurssilaiset oli kutsuttu Future Nature 2018 –konferenssiin, joka järjestettiin Löwensteinin linnassa. Löwensteinin herttua ja prinsessa isännöivät konferenssia, jossa esiintyjinä olivat eri luonnonvara-alojen ammattilaiset ja teemana oli ilmastonmuutos ja metsät ja kestävä maatalous. Kutsuvieraiden joukossa oli mm. Suomen, Norjan ja USA:n Saksan suurlähettiläät.

Metsämiesten Säätiön matka-apuraha mahdollisti sen, että kurssille osallistuminen ei ollut riippuvainen rahasta, koska apurahalla voitiin kattaa kaikki matkustuskulut. Siitä iso kiitos Säätiölle. Opiskelijoille kurssi antoi paljon uutta ja ajateltavaa ja avasi uusia näkökantoja metsien hoidosta ja metsien merkityksestä. Kurssin kaksi viikkoa olivat unohtumaton kokemus saksan keväässä.

Lisätietoja:

Lehtori Esa Etelätalo, Karelia amk, esa.etelatalo(at)karelia.fi, puh. 050 304 4971

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.