Metsäpäivä 26.3.2014 Kuhmossa

keskiviikkona, 16.04.2014

Kainuussa vaikuttavien valtakunnallisien ja paikallisten metsäalan organisaatioiden ja – asiantuntijoiden yhteinen metsäalan tapahtuma pidettiin 26.3.2014 Kuhmossa. Päivä koostui kolmesta eri tapahtumakokonaisuudesta:

Koululaistapahtuma Kontion koululla ja Kuhmo-talolla

 Kuhmon ala- ja yläasteen koululaisille sekä lukion ja ammattioppilaitoksen opiskelijoille tapahtuma tarjosi metsäisen elämyksen Kontion koululla, sen läheisellä puistoalueella ja Kuhmo-talolla. Kuhmo-talon aulassa ja Kontion koulun salissa koululaisille oli tarjolla metsäalan organisaatioiden ja toimijoiden pisteissä metsään liittyviä tehtäviä, visailuja ja monenlaista tekemistä mm. simulaattoreita ja arvoituksia. Ulkoalueella oli luontopolku nuotiopaikkoineen, aitoja metsäkoneita ja ajoneuvoja, moottorisahaveistosnäytökset ja Fiskars:n halonhakkuun aluekarsintakilpailu.

Kuhmo-talon Lentua-salissa nuorille viestittiin metsäalan tarjoamista mahdollisuuksista - hyvinvoinnista uravalintaan, ja miksi kannattaa hakeutua metsäalan ammattiin. Lentua-salissa oli tietoiskuja metsäalan koulutuksista ja mahdollisuuksista. Metsäistä elämystä saatiin luotua Jukka Lankisen lyhytelokuvalla ”Metsätöitä ja savottaelämää” ja Antti Leinosen ja Ville Heikkisen luontokuvaesityksillä. Koululaispäivän osallistujatavoitteena oli 800 henkilöä, joka täyttyi suunnitellulla tavalla.

Metsäpäivän ideaseminaari Kuhmo-talolla

Mitä tehdä, että metsään pohjautuvien tuotteiden kilpailukyky saadaan vahvistumaan? Uudet tuotteet ja palvelut – olivat aiheavauksia valtakunnallisille ja paikallisille metsä- ja puualan asiantuntijoille ja vaikuttajille. Seminaarin tavoitteena oli saada uusia ajatuksia hyödynnettäväksi kehittämistyöhön.

Ideaseminaarin pääkohderyhmänä olivat Kainuun metsäalan toimijat, päätöksen tekijät, maakunnan johto, rahoituksien edustajat ja kaikki asiasta kiinnostuneet. Seminaariin odotettiin noin 50 henkilöä. Ilmoittautumisia tapahtumaan tuli 30 henkilöä, mutta tapahtumaan osallistuikin noin 70 henkilöä. Pajakka-sali täyttyikin niin, että vain muutamia paikkoja jäi vapaaksi. Ideaseminaari pohjusti mukavasti myös iltapäivän metsäseminaarin aiheita.

Metsäpäivän seminaari  Kuhmo talolla

Metsäpäivän osallistujille järjestettiin linja-autokuljetuksia Kajaanista, Oulusta, Kuusamosta, Joensuusta, Kuopiosta ja Kokkolasta. Metsäpäivä alkoi yritysvierailuilla Woodpoliksen uusiin koulutustehtaan tiloihin ja Kuhmo Oy:n sahalle.

Kuinka metsätalous luo uskoa nyt ja tulevaisuudessa – seminaarissa Kuhmo-talon Lentua-salissa kuultiin alustuksia valtakunnan tason asiantuntijoilta ja vaikuttajilta tämän päivän ajankohtaisiin asioihin mm. hyvinvointiin, markkinanäkymiin, uusiin tuotteisiin, bioenergiaan ja vientimahdollisuuksiin. Näyttävä Lentua-Sali täyttyi yli 350 seminaariosallistujasta. Tiivis aikataulu oli haasteellinen. Ajankohtaiset ja mielenkiintoiset asiat pitivät kuitenkin seminaariväen mielenkiinnon yllä pienestä aikataulun venymisestä huolimatta.

Seminaari oli suunnattu Itä- ja Pohjois-Suomen metsänomistajille ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Seminaariaineisto on saatavilla internetissä. Seminaariaineistosta ja Metsäpäivän tapahtumista julkaistaan myös Metsäliite, joka ilmestyy huhtikuussa Kainuun Sanomien välissä.

Metsäpäivän kokonaisosallistujamäärä kohosi lähes 1 200 henkilöön

Kontion koulun ja Kuhmo-talon ulkoalueella olleet tapahtumat keräsivät paljon yleisöä kauniissa aurinkoisessa säässä. Kuhmo-talon aulan toimipisteet ja Lentua-sali täyttyi heti aamusta koululaisista ja yleisöstä. Kuhmo Oy:n osastolla aamupäivällä vieraillut hiihtäjä Anne Kyllönen kaulassaan hopeinen Olympiamitali keräsi iloisen yleisön ympärilleen. Metsäpäivän linja-autokuljetukset toimivat hyvin ja joustavasti. Yritysvierailut sujuivat moitteettomasti. Kuhmo, Kuhmo-talo ja sen kaunis luonnonläheinen ympäristö toimivat mainiosti tilaisuuden järjestämiseen. Metsäpäivä sai medianäkyvyyttä ennakkoon, tapahtumapäivänä sekä tapahtuman jälkeisinä
päivinä mm. paikallisissa sanomalehdissä, lehdissä, radiossa ja eri tahojen Internet-sivuilla. Metsäpäivä oli menestys!

Lisätietoja:

Johtaja, metsä- ja puu, kivi- ja kaivannaisteollisuus Jari Komulainen, Kainuun Etu Oy, jari.komulainen(at)kainuunetu.fi

Tapani Pääkkönen, Meto Kainuu ry, tapani.paakkonen(at)kuhmo.net

www.kainuunetu.fi/metsajapuuteemaohjelma

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.