Opintomatka Barcelonaan

maanantai, 02.05.2011

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun metsätalouden koulutusohjelman 07-vuosikurssin 18 opiskelijaa tekivät huhtikuun alussa International Forestry -opintojaksoon kuuluvan seitsemän päivää kestävän opintomatkan Pohjois-Kataloniaan, Espanjaan. Ohjelma paikan päällä oli hyvin monipuolista ja opettavaista. Pääsimme tutustumaan paikallisiin tuotantolaitoksiin ja Pohjois-Katalonian metsätalouteen yleensä espanjalaisten metsäammattilaisten johdolla.

Barcelonassa saimme mahdollisuuden tutustua espanjalaiseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin sekä vierailimme paikallisen metsäorganisaation (DAR) päätoimistossa ja Collserolan puistossa. Vuokra-autot käyttöön saatuamme ajoimme Solsonaan, jossa vierailimme Katalonian suurimmalla sahalla, Serradora Boixissa, sekä toisella pienemmällä sahalla. Vierailujen aikana saimme paljon tietoa sahojen toiminnasta ja erityisesti puun käytöstä Espanjassa.

Solsonassa kävimme jogurttitehtaalla, jossa hyödynnettiin puunhaketta energiantuotannossa. Teimme matkan varrella myös useita opastettuja maastokäyntejä, joilla tutustuimme Katalonian metsien rakenteisiin ja kasvillisuuteen. Tutustuimme pihta- ja mäntymetsien hoitoon vuoristossa, jossa pääsimme näkemään myös puunkorjuuta. Gironassa pääsimme tutustumaan kehitteillä olevaan biomassaprojektiin paikallisen metsätalousinsinöörin johdolla. Saimme tietoa myös metsäpalojen torjunnasta.

Katalonian metsät sijoittuvat enimmäkseen vuoristoalueille, joten metsänkasvatus ja puunkorjuu poikkeavat hyvin paljon siitä, mihin olemme Suomessa tottuneet. Matkalla opimme, kuinka erilaista metsätalouden harjoittaminen voi muualla olla.

Haluamme kiittää Metsämiesten Säätiötä matkamme tukemisessa, koska se mahdollisti upean opintomatkamme toteutumisen.

Lisätietoja:

Opiskelija Johanna Keronen, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu,
johanna.keronen(at)edu.pkamk.fi, puh. 050 464 4746

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.