Tunnustus Nikkarilan Moottorisahamuseon hoitajalle

tiistai, 29.03.2011

Entisen Nikkarilan metsätyökoulun opettaja, metsätyönopettaja Veikko Matilainen ( s. 1935) on kerännyt ja kunnostanut vuosia pyyteettömästi vanhoja metsätyövälineitä. Hän on valvonut, hoitanut ja opastanut Nikkarilan Moottorisahamuseota. Vuonna 2005 oppilaitoksen täyttäessä 100 vuotta oli museon avajaiset, ja siitä lähtien museo on toiminut Veikko Matilaisen ansiosta. Tästä metsäkulttuurillisesti arvokkaasta työstä Matilainen ei ole saanut taloudellista hyötyä, vaan työ asian hyväksi on ollut hänelle harrastusta, josta on paljon hyötyä tuleville sukupolville.

Oppilaitoksella järjestettiin keskiviikkona 23.3.2011 apurahan julkistamistilaisuus, jonne oli kutsuttu myös tiedotusvälineitä. Kyseisessä tilaisuudessa Veikko Matilainen otti vastaan museon vanhimman sahan, JOBU senior -moottorisahan vuodelta 1949. Moottorisahamuseon sahat ovat olleet käytössä suomalaisissa metsissä, mikä on ollut kriteerinä, kun Matilainen on sahoja hankkinut. Matilaisen tavoitteena on ollut saada JOBU senior -moottorisaha museoon, ja tämä tavoite tuli nyt saavutettua.

Metsämiesten Säätiön myöntämä apuraha Veikko Matilaiselle on merkittävä tunnustus pitkäjänteisestä kulttuurihistoriallisesta työstä, jolle toivoisi myös jatkoa.

Lisätietoja:

Lehtori Pasi Venäläinen, Etelä-Savon ammattiopisto, pasi.venalainen(at)esedu.fi,
puh. 040 305 6694

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.