Tutustuminen Pohjois-Suomen metsätalouteen

keskiviikko, 17.04.2013

Mikkelin ammattikorkeakoulun metsätalouden koulutusohjelman vuosikurssi 2009 – 2013 teki metsänhoidon teemaopinnot kurssiin liittyvän lapin matkan syyskuussa 2012.  Matkalle osallistui 29 henkilöä. Matkan tavoitteena oli tutustua Pohjois-Suomen metsätalouteen ja sen erityispiirteisiin. Vierailumme kohdistuivat metsäklusterin eri tuotantolaitoksiin, erilaisiin museo ja luontokeskuksiin, mitkä avasivat silmämme Lapin metsille ja kulttuurille. Vierailukohteina oli mm. Ponsse, Kuusamon hirsitalot, Sallan yhteismetsä ja Saamelaismuseo Siida.

Vierailut olivat todella antoisia ja opimme niissä paljon uusia asioita, joista koulussa ei ole kerrottu. Vierailukohteilla esittelijät avasivat hyvin lapin metsätalouden ja kulttuurin erilaisuutta meille. Kurssilaiset jaettiin ryhmiin, jotka vastasivat päiväkohtaisen matkapäiväkalenterin tekemisestä ja bussiohjelman keksimisestä. Matkan järjestelyt onnistuivat hyvin ja aikataulut pitivät loistavasti. Saimme sovittua vierailukohteet ajoissa ainoastaan saariselän majoituksen löytämisessä oli hienoisia ongelmia ruskasesongista johtuen.

Yhteenvetona opimme paljon uusia asioita Pohjois-Suomen metsätaloudesta, poronhoidosta, kulttuurista ja näiden yhdistämisestä. Metsämiesten Säätiön antama apuraha auttoi suuresti matkamme järjestämisessä, koska taloudellisen tilanteen johdosta esimerkiksi linja-autokustannukset ovat nousseet runsaasti.

Lisätietoja:

Jussi Nurmela, jussi.nurmela(at)mail.mamk.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.