Työharjoittelu Ottawassa

maanantai, 21.11.2011

Olin Ottawassa, Kanadassa suorittamassa metsä- ja puutuoteteollisuuden markkinoinnin opintoihini kuuluvaa harjoittelua 2.5–30.8.2011. Harjoittelun tein pienessä yhden miehen yrityksessä nimeltään FromTheCherryTree Ltd. Harjoitteluuni kuului perinteisten puusepäntöiden lisäksi markkinatutkimuksen ja markkinointiviestintäsuunnitelman tekeminen yritykselle.

Harjoitteluni sujui erinomaisesti, eikä suurempia hankaluuksia ilmennyt harjoittelun aikana. Harjoittelun aikana opin varsinkin hyvän kielitaidon ja sosiaalisten taitojen merkityksen. Suurimpana haasteena oli työluvan saanti, koska työluvan myöntö myöhästyi lähtöni jälkeiselle ajalle. Tästä kuitenkin selvisin vallan mainiosti käymällä maahan saavuttuani Kanadan ja Yhdysvaltain raja-asemalla, jossa sain työluvan ilman mitään ongelmia.

Harjoittelujakso paransi kielitaitoani sekä jo ennestään hyviä sosiaalisia taitojani. Uskon, että ulkomaan harjoittelusta on minulle hyötyä, kun valmistumisen jälkeen haen työmarkkinoille, koska nykyään kaikkea ulkomailta hankittua kokemusta arvostetaan entistä enemmän.

Metsämiesten Säätiön myöntämä apuraha helpotti elämistäni Ottawassa, ja pystyin todenteolla omistautumaan harjoitteluuni ja näin ollen saamaan siitä parhaan mahdollisen hyödyn.

Lisätietoja:

Opiskelija Simo Lyytinen, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu, simo.lyytinen(at)edu.pkamk.fi,
puh. 050 326 7766

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.