Vaihto-opiskelu Invernessissä

torstai, 14.06.2018

Vaihto-opiskelemaan lähteminen kauniiseen Invernessin kaupunkiin Pohjois-Skotlantiin oli yksi elämäni hienoimpia kokemuksia. Opiskelin paikallisessa yliopistossa metsätaloutta, muiden skotlantilaisten kanssa. Opintopisteitä minulle kertyi tarvittavat 20 kappaletta, ja kurssit läpäisin hyvin arvosanoin. Opettajat olivat hyvin ystävällisiä ja ammattitaitoisia, jotka osasivat ottaa huomioon vaihto-opiskelijat erittäin hyvin. Eräs opettajamme oli myös äärimmäisen hyvin perillä, sekä kiinnostunut Suomen metsätaloudesta, josta riittikin usein keskustelua. Opin paljon mm. Skotlannin erilaisista maankäyttötavoista, ekologiasta ja metsätalouden menetelmistä.

Vaihtoon lähtiessäni koin englannin kielen taitoni olevan hyvää perustasoa mitä halusin kuitenkin kehittää vielä paljon. Kielitaitoni kehittyi vielä huomattavan paljon opiskelu-vaihdon aikana, jopa niin hyvin, että Skotlannin erilaisten aksenttienkin ymmärtäminen luonnistuu nykyään hyvin.

Vaikka moni asia skotlannin metsätaloudessa ja opetuksessa oli hyvin laadukasta, koen Suomen olevan kuitenkin selkeä edelläkävijä tällä alalla. Koen, että tämä vaihto-opiskelu aika avarsi huomattavasti näkemyksiäni metsätalouden eri muodoista, ja paransi näin ollen mahdollisuuksiani työskennellä kansainvälisissä töissä kyseisellä alalla, mikä oli suurin tavoitteeni vaihdon aikana.

Suuret kiitokset Metsämiesten Säätiölle, jonka taloudellinen tuki oli erittäin tärkeää ja mahdollisti tämän vaihdon onnistumisen. Apurahoilla maksoin opiskelija-asuntolan vuokrat ja koulumatkojen yleisiin kulkuvälineisiin aiheutuvat kustannukset. Lisätietoja vaihto-opiskelusta Skotlannissa ja vaihtoon lähdöstä voi kysellä minulta sähköpostitse, joihin vastaan mielelläni.

Lisätietoja:

Metsätalousinsinööri-opiskelija Mika Heslin, mikahes(at)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.