Verlan tehdasmuseon uittotapahtuma 2011

perjantai, 25.11.2011

Verlan maailmanperintökohteessa sijaitsevan tehdasmuseon kesänäyttely esitteli Mäntyharjun väylän uittoa. Näyttelyn avajaisia vietettiin 11.-12.6. uittoperinteen merkeissä. Pirkka-Hämeen Jätkäperinne esitti tukin käsittelyä maalla ja vedessä, ja myös yleisöllä oli mahdollisuus kokeilla työvälineitä aidossa ympäristössä, tehtaan ns. Alalaanilla.

Kauniissa ilmassa ja metsäperinnettä henkivän musiikin säestyksellä noin 600 kävijää tutustui myös uudempaan uittoperinteeseen. Verlaan rakennettiin 1960-luvulla nippu-uittorata, jonka käyttö osana Mäntyharjun väylää jäi tosin lyhytaikaiseksi. Radan konehuone ja rata ovat osa maailmanperintöä, ja ne suojeltiin lailla vuonna 2011.

Kesän 2011 aikana uittonäyttelyyn tutustui 1060 museokävijää. Metsämiesten Säätiön tuella oli mahdollista toteuttaa tapahtuma, joka houkutteli metsäteollisuuden perinteen pariin uusiakin museokävijöitä. Näyttely jatkuu myös kesällä 2012. Talven aikana näyttelystä kootaan virtuaaliversio tehdasmuseon nettisivuille.

Lisätietoja:

Museonjohtaja Tarja Antikainen, Verlan tehdasmuseo, tarja.antikainen(at)upm.com,
puh. 020 415 2288

Museopalvelupäällikkö Heli Piepponen, Verlan tehdasmuseo, heli.piepponen(at)upm.com,
puh. 020 415 2202

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.