Elämyksiä Norjassa opiskelijavaihdon merkeissä

torstai, 12.12.2013

Ulkomaanvaihto Norjassa oli pitkäaikainen haave, minkä pääsin toteuttamaan viime keväänä. Opiskelin Norjan Evenstadissa kolme kuukautta metsätaloutta sekä luonnon monimuotoisuutta. Norja on ollut minulle lähellä sydäntä pienestä pitäen ja luonto on inspiroinut minua yhä enemmän opiskelun myötä.

Opiskelun ohessa pääsin kokemaan monia asioita, mistä olen kiitollinen. Pääsin näkemään revontulia Pohjois-Norjassa ja vaeltelemaan vuoristoilla. Norjalaiset tekivät kolmen kuukauden opiskeluajasta antoisan ja koin olevani osa läheistä yhteisöä. Tämä pienen kylän yhteisö oli inspiroiva ja opiskelu onnistuikin luontevasti. Sain paljon tietoa Norjasta ja sen luonnosta. Myös pohjoismaiden luonnosta ja sen eläimistä sain mielenkiintoista tietoa, mitä aion hyödyntää tulevassa elämässäni. Nämä oppimani asiat ovat olleet hyödyksi minulle täällä Suomessa.

Tavoitteenani oli myös kehittää itseäni ja omia sosiaalisia kykyjäni. Ne joutuivatkin koetukselle useaan otteeseen ja hyvästä paineensietokyvystä oli hyötyä opiskelu- ja ryhmätehtävissä. Koin kasvavani ihmisenä tämän reissun aikana ja siitä on ollut jo paljon hyötyä Suomessa, mm. työtehtävissä.

Metsämiesten Säätiöllä on ollut tärkeä rooli tämän kokemuksen mahdollistamisesta. Saamani apuraha auttoi minua pärjäämään hyvin varakkaassa maassa kolme kuukautta. Ilman tätä apua reissu olisi saattanut jäädä kokonaan tekemättä, ja olisin yhden hienon kokemuksen köyhempi. Nyt tämän opiskelijavaihdon jälkeen olen onnellinen että koin sen kaiken.

Tämä opiskelijavaihto mahdollistaa minulle myös vierailun jatkossa Norjassa. Pääsen osallistumaan Norjan Evenstadissa järjestettävään kansainväliseen kurssiin ensi vuonna. Olen myös innoissani, että näen norjalaiset ystäväni jälleen.

Lisätietoja:

Lehtori Kaija Saramäki, Karelia ammattikorkeakoulu, kaija.saramaki(at)karelia.fi

Opiskelija Milla Tikkanen

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.