Harjoittelu Pohjois-Japanissa

keskiviikko, 22.08.2018

Suoritin koulutukseeni kuuluvan harjoittelun Pohjois-Japanissa, Hokkaidon yliopiston Teshion metsäntutkimusasemalla kesä-heinäkuussa 2018.

Harjoittelu alkoi Sapporosta, jossa tutustuimme Hokkaidon yliopistoon ja kävimme luennoilla. Kävimme myös Ebetsussa Forest Tree Breeding Centerissä (FTBC) sekä Tomakomaissa toisella metsäntutkimusasemalla tutustumassa tutkimuksiin. Suurimman osan harjoittelusta olimme kuitenkin Teshiossa metsäasemalla, jossa tutustuimme moniin erilaisiin paikallisiin tutkimuksiin ja metsiin. Moni tutkimuksista liittyi ilmastonlämpenemisen vaikutuksista metsiin.

Harjoittelun aikana sain tehdä oman pienimuotoisen tutkimusprojektin ja raportin liittyen maanmuokkaukseen ja luontaiseen metsänuudistumiseen Pohjois-Japanissa. Paikallinen metsä ja sen hoito tuli tutuksi ja sen lisäksi tutustuimme kokonaisvaltaisesti Japaniin, japanilaiseen kulttuuriin, ruokaan, kieleen ja tietysti luontoon. Harjoittelu Japanissa oli erityinen ja korvaamaton kokemus.

Olen kiitollinen Metsämiesten Säätiön tuesta, joka mahdollisti harjoitteluni ulkomailla.

Lisätietoja:

Opiskelija Sanni Rantanen, Helsingin yliopisto, sanni.rantanen(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.