Metsämiesten Säätiön toistuvaistuki Metsähistorian Seuran kansainväliseen toimintaan ja tiedotukseen on katalysoinut toiminnan vaikuttavuutta

keskiviikko, 27.04.2011

Vuonna 2010 Metsähistorian Seuran toiminnassa jäsenten kannalta vetovoimaisin tapahtuma oli ulkomaan opintomatka Itävaltaan ja Unkariin 4. - 7.5.2010. Osanottajia oli 29. Jäsentiedote Susikko toimitettiin kolme kertaa. Susikko ilmestyi sähköisenä ja ulkoasultaan uudistuneena Seuran kotisivuilla, ja tarpeen mukaan se postitettiin internetin ulottumattomissa oleville jäsenille. Saadusta palautteesta päätellen Susikon huomioarvo on kehittynyt ja kirjoitetut artikkelit luetaan hyvinkin tarkkaan. Kirjoitettujen artikkelien kooste julkaistiin toimintakertomuksessa. Metsähistorian Seuran ja Luston yhteinen vuosikirja Vuosilusto 8 ”Metsä, ihminen, yhteisö” ilmestyi syyskuussa 2010.

Metsähistorian Seuran sateenvarjon alla toteutettu kirjahanke ”Metsää, puuta ja kovaa työtä” valmistui ja julkaistiin keväällä 2010. Kirjan toinen ja kolmas osa valmistuvat vuoden 2011 aikana. Metsähistorian päivillä helmikuussa 2011 kirjan ensimmäinen osa sai vuoden historiakirjojen kunniamaininnan.

Metsähistorian Seuran jäsenmäärä vuoden 2010 lopussa oli 329 varsinaista jäsentä ja 10 kannattajajäsentä. Normaalista jäsenmäärän vaihtuvuudesta huolimatta jäsenmäärä on ollut hienoisessa kasvussa.

Metsämiesten Säätiön toistuvaisavustuksella on ollut ratkaiseva merkitys Seuran toiminnan kehittymiselle koko sen 16 vuoden toiminnan ajan. Erityisen merkittävää sen vaikutus on ollut toiminnan vakiinnuttamiseen, tasokkuuteen ja laatuun. Esimerkiksi pohjoismaisessa yhteistyössä ja sen kehittämisessä Suomen rooli on ollut aloitteellista ja perustavaa laatua.

Lisätietoja:

FT, sihteeri Leena Paaskoski, Metsähistorian Seura, leena.paaskoski(at)lusto.fi, puh. 050 366 9552

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.