Opiskelijavaihto Madridiin

maanantai, 09.06.2014

Hankkeen päätavoite oli suorittaa opiskelijavaihto Espanjan Madridissa. Suoritimme vaihtomme Madridin teknillisessä yliopistossa. Vaihto-opiskeluaikana tutustuimme Espanjan kielen perusteisiin, kulttuuriin, paikalliseen metsätalouteen ja ihmisiin. Matkaan lähtivät metsätalouden opiskelijat Antti Hiltunen ja Tatu Välimäki.

Saavuimme Madridiin 16 päivä tammikuuta ja ensitöiksemme suuntasimme ennalta varattuun hostelliin. Ensimmäisten päivien aikana käytimme vapaa-aikamme pysyvän asumuksen etsimiseen. Asunto löytyi aluni.net vuokra-asuntojenvälityspalvelun kautta noin viiden päivän kuluessa saapumisestamme. Samalla ilmoittauduimme yliopistolle saapuneiksi ja tutustuimme kurssitarjontaan. Päädyimme valitsemaan espanjan alkeiden intensiivikurssin, Environmental Policy and Sociology sekä Forest harvesting and certification -kurssit. Kielikurssi kesti kuukauden ja muut kurssit koko vaihdon ajan.

Vapaa-aikamme käytimme Espanjan kulttuuriin tutustumiseen sekä matkustamiseen Espanjan keskiosissa. Sopeuduimme Espanjalaiseen elämäntyyliin kohtalaisen vaivatta. Tosin tuntemattoman kielen, ympäristön ja kulttuurin jatkuvan läsnäolon takia jouduimme ponnistelemaan normaalia enemmän ja tämä näkyi matkan alkuvaiheessa lisääntyneenä väsymyksenä.

Suosittelemme varauksetta kaikkia opiskelijavaihdosta kiinnostuneita tarttumaan ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja lähtemään vaihtoon. Mahdolliseksi tämän meille teki erasmus-ohjelman ja Metsämiesten Säätiön taloudellinen tuki. Näiden tahojen avustuksien avulla saimme katettua elinkustannuksemme ja maksullisen espanjan intensiivikurssin.

Lisätietoja:

Opiskelija Antti Hiltunen, antti.hiltunen(at)edu.mamk.fi

Opiskelija Tatu Välimäki, tatu.valimaki(at)edu.mamk.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.