Vaihto-opiskelu Tsekeissä keväällä 2010

maanantai, 09.05.2011

Olin opiskelijavaihdossa helmikuun alusta toukokuun loppuun Tšekissä keväällä 2010. Vietin neljä kuukautta Brno-nimisessä kaupungissa, joka on toiseksi suurin kaupunki Tšekissä Prahan jälkeen. Siellä opiskelin metsäalaa Mendel-yliopistossa ja kävin siellä yhteensä kuusi englanninkielistä kurssia, joiden yhteiset opintopisteet olivat 30 opintopistettä. Kurssit olivat nimeltään Economics of Sustainable Resource Management, Ecosystems of Tropics and Subtropics, Forest Access, Roads, Landscape Ecology and Nature Conservation, Landscape Recreology sekä Logging and Transport of Timber. Lisäksi opiskelin Tšekin kielen alkeita, mikä helpotti jonkin verran kaupassa, koulussa ja ravintoloissa käyntiä.

Tšekki on hieno paikka kaupunkeineen ja vuoristoineen. Joskus oli hankalaa keskustella, kun ei ollut yhteistä kieltä, mutta onneksi elekielen ja saksan taidoilla onnistuttiin ymmärtämään toisiamme. Tšekkiläiset nuoret osaavat englantia hyvin, ja he halusivat puhua sitä vaihto-opiskelijoiden kanssa. Kaikki tšekkiläiset, joihin tutustuin, olivat ystävällisiä ja auttavaisia.

Ennen Tšekin ulkomaanvaihtoa en ollut matkustellut monessakaan maassa, mutta hyvien kulkuyhteyksien ja halpojen hintojen ansiosta pääsin tutustumaan Tšekin naapurimaihin ja niiden kaupunkeihin, kulttuurin ja ihmisiin. Ihastuin Keski-Euroopan maihin ja haluaisin tulevaisuudessakin tutustua niihin lisää.

Suosittelen muidenkin menevän Tšekkeihin, vaikka englanti ei olekaan siellä pääkieli. Muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa pääsee puhumaan englantia, ja lisäksi kouluissa on englanninkielisiä kursseja, joilla on hyvät, englantia osaavat opettajat. Itselläni englannin taito parani huomattavasti vaihto-opiskelun ansiosta.

Lopuksi kiitän vielä Metsämiesten Säätiötä, jonka avulla pääsin tutustumaan keskieurooppalaisiin metsiin ja niiden hoitoon.

Lisätietoja:

Paula Penttilä, paula_penttila(at)luukku.com 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.