Yhteismetsien määrä kasvaa -uusi teos avuksi verokysymyksiin

keskiviikko, 01.04.2015

Viime vuosina Suomeen on perustettu kymmeniä uusia yhteismetsiä. Valtaosa näistä on metsänomistajaperheiden perustamia. Myös kunnat ja metsäyhtiöt ovat innostuneet yhteismetsistä. Yhteismetsä maksaa puun myyntituloistaan 28 prosentin veroa. Yksityisillä vero on 30 tai 33 prosenttia.

Yhteismetsän vero-opas on käytännönläheinen käsikirja verotustilanteisiin. Osakaskunnan ja osakkaan verotusta käsitellään kattavasti yhteismetsän perustamisesta tulonhankintaan, laajenemiseen ja purkamiseen. Kirjassa on runsaasti uusinta verotuskäytäntöä ja viimeisimpiä oikeustapauksia sekä käytännön esimerkkejä.

Julkaisu auttaa laatimaan veroilmoitukset oikein, tunnistamaan verosuunnittelutilanteet ja hyödyntämään verovähennysoikeudet. Kirja on suunnattu yhteismetsien luottamus- ja toimihenkilöille, yhteismetsän perustamista suunnitteleville sekä metsäalan, verotuksen ja taloushallinnon ammattilaisille. Se sopii myös oppikirjaksi korkeakouluihin ja yliopistoihin. Kirja on tehty tiiviissä yhteistyössä yhteismetsien ja Verohallinnon kanssa.

Kirjan voi tilata Metsäkustannuksen verkkokaupasta.

Lisätietoja:

Pirjo Havia, MetsäPremium Oy, pirjo.havia(at)metsapremium.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.