Etelä-Suomen Metsäpäivä 2013

torstai, 23.01.2014

Etelä-Suomen metsäpäivää vietettiin Tampereella 19.9.2013. Tapahtuman avasivat tukkijätkät laskemalla Tammerkosken. Tampereen keskustorilla metsä- ja luonnonvara-ala esittäytyi tamperelaisille ja erityisesti koululaisia oli kutsuttu torille tutustumaan monipuoliseen ja moderniin alaan. Tässä "Metsänvihreä Jalanjälki" -toritapahtumassa oli metsäperinnenäytösten ohella lavahaastatteluja, missä luonnonvara-alan toimijat kertoivat työstään. Lukuisat yritykset esittäytyivät torikojuillaan, missä oli myös käsin kosketeltavaa ja toiminnallista tehtävää (mm. mahdollisuus kiivetä arboristina puuhun tai koota "pirunnyrkki"). Paikalla oli monenlaista toimintaa pärehöylästä, moottorisahataiteilijasta ja linnunpönttösorvista aina metsäkonesimulaattoreihin sekä esiteltäviin viimeisimpiin metsäisiin atk-sovelluksiin.

Tampereen AMK:n tiloissa pidettiin metsäammattilaisten seminaari aiheenaan "Energiaa metsästä". Seminaarissa kuultiin EU:n metsäpolitiikasta (europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola), metsäenergiasta, ja ennen kaikkea metsäalan ammattilaisten työssäjaksamisesta. Ennen metsäpäivää tehtiin jäsenkysely, johon vastasi mm. n. 600 METOn jäsentä Etelä-Suomen alueelta: vastauksissa näkyi työpaikalla lisääntynyt kiire, työvoiman riittämättömyys ja suuri ylityömäärä. Tilaisuuden paneelissa keskusteltiin kyselyn tuloksista ja jäseniltä saatua arvokasta tietoa käytetään työhyvinvoinnin kehittämiseen työpaikoilla.

Kolmesta eri tapahtumasta koostunut päivä sai erittäin hyvin mediahuomiota radion (2 paikallisradiota, YLE), lehdistön (Aamulehti 20.9.), internetin (videoita tapahtumasta, Facebook-sivut) ja television välityksellä (MTV3 Kymmenen Uutiset, loppukevennys 19.9.). Tapahtuman Facebook-sivuilta löytyy kuvia ja videoita tapahtumasta.

Metsämiesten Säätiö tuki tapahtumaa rahallisesti, mutta erityisesti Metsämiesten Säätiön "Metsätalouden työhyvinvoinnin kehittämisohjelma" on ollut alkusysäyksenä monille työhyvinvointia kehittäville hankkeille - jonka yhtenä pienenä osana myös tämä ammattilaisseminaarimme toimi.

Lisätietoja:

Yhteyspäällikkö Tiina Eklund, METO - Metsäalan Asiantuntijat ry, tiina.eklund(at)meto-ry.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.