Historiakirja uiton vaiheista Suomessa

maanantai, 27.01.2014

Historiakirjahanke uiton vaiheista Suomessa on edennyt pääosin suunnitellusti. Tavoitteeni on edelleen, että kirja valmistuisi vuoden 2014 aikana. Aiheeseen liittyvää materiaalia tahtoo vain kertyä enemmän kuin sitä ehtii käsittelemään.

Kirjaan suunnitellusta 22:sta pääluvusta 17 on lähes luonnosvalmiina ja loput ovat työn alla. Lisätyötä on tuottanut se, että vuoden aikana on alkanut näyttää ilmeiseltä, että ne kustantajat, joiden kanssa olen keskustellut kirjan julkaisemista, eivät ole halukkaita kustantamaan kirjaa suunnittelemassani laajuudessa. Näyttäisi siltä, että kirja voidaan julkaista vain yksiosaisena ja ehkä enintään runsaat 700 sivua laajana. Se merkitsee, että joudun tuntuvasti lyhentämään kaikki jo valmiiksi kirjoitetut osuudet.

Valokuvien hankinta on niin ikään jatkunut. Sitä olen tehnyt paljolti Rannikko- ja Sisävesiliikenteen Säätiön myöntämän apurahan turvin. Erityistä huomiota olen kiinnittänyt Suomen Kotiseutuliiton jäsenyhdistyksiin, joilta olenkin saanut hankituksi useita kymmeniä valokuvia. Työ jatkuu.

Lisäksi olen pitänyt kaksi esitelmää kirjan aihepiiristä: Uiton kehitys Kymijoen vesistössä - esitelmä pidetty Heinola-Seuran tilaisuudessa Heinolassa huhtikuussa sekä Skogindustrins virkestransporter i Södra Saimen före första världskriget - esitelmä pidetty yhdistyksen Föreningen Nordiska Pappershistoriker vuosikokouksessa Lappeenrannassa kesäkuussa. Se on julkaistu samaisen yhdistyksen jäsenlehdessä ”Nordisk Pappershistorisk Tidskrift”.

Metsämiesten Säätiö on rahoittanut hanketta jo yli 10 vuoden ajan.

Lisätietoja:

Metsänhoitaja Esko Pakkanen, pakkanen.esko(at)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.