Puurakentaminen kiinnosti journalisteja

tiistai, 29.01.2013

Metsäyhdistyksen perinteinen toimittajamatka ulkomaille keräsi viime vuonna ennätysosanoton: 17 journalistia. Myös artikkeleita julkaistiin paljon, vaikka matkan päätavoite onkin taustatiedon antaminen journalisteille.

Vuoden 2012 toimittajamatka järjestettiin jo toukokuussa, 24-26.5. Matka suuntautui Itävaltaan ja Etelä-Saksaan.Tutustumiskohteita olivat muun muassa Stora Enson CLT-tehdas Ybbsissä, Itävallan paperintekijöiden museo Steyrermühlissa, UPM:n Steyrermühlin tehdas, Bayerischer Waldin kansallispuisto Saksassa sekä puistoon kuuluvat Baumwipfelpfad-puusilta ja Baumei-näkötorni, suojelualueiden hoitoa ja muun muassa metsästys saksalaisilla suojelualueilla Hans Eisenmann –opastuskeskuksem seminaaritilassa ja Metsä Timberin toimittama puurakenteinen Martin’s Backstube –leipomo Dorfenissa, Saksassa.

Matkalle osallistui journalisteja seuraavista tiedotusvälineistä: Maaseudun Tulevaisuus, Savon Sanomat, Länsi-Savo, Itä-Savo, Yle Uutiset, Karjalainen, Pohjolan Sanomat, Lapin Kansa, Ympäristöasiantuntijoiden keskusliitto, Uusi Suomi, Jukka Lehtinen, Kaleva, MTV3 Uutiset, Kauppalehti, Puu&Tekniikka, Aarre ja Keskipohjanmaa. Lisäksi mukana oli yksi freelance-toimittaja ja yksi freelance-valokuvaaja. Metsäsektorilta olivat Metsäyhdistyksen lisäksi edustettuina Metsä Group, MTK, Stora Enso, Metsähallitus, UPM ja Metsäteollisuus ry.

Toimittajilta kerätyn palautteen keskiarvo oli 4,01 asteikolla 1–5, mikä on toimittajien tapauksessa erittäin hyvä tulos. Avoimien kommenttien perusteella matka onnistui ja vastasi osanottajien tavoitteita hyvin. Kaikki osallistuneet toimittajat vastasivat palautekyselyyn. Matkan tuloksena tiedotusvälineissä julkaistiin noin 20 artikkelia.

Matkaa ovat rahoittaneet paitsi Metsämiesten Säätiö ja Suomen Metsäsäätiö, myös matkalaiset itse ja matkajärjestelyihin osallistuneet metsäalan yhteistyökumppanit.

Lisätietoja:

Viestinnän suunnitelija Hannes Mäntyranta, Suomen Metsäyhdistys, hannes.mantyranta@smy.fi,
puh. 050 351 2413

www.smy.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.