The Forests Dialogue kokosi kansainväliset metsäalan vaikuttajat Suomeen

tiistai, 07.10.2014

Kansainvälinen The Forests Dialogue -tapahtuma järjestettiin Suomessa 2.- 5.9.2014. Kansainväliset metsäalan vaikuttajat tutustuivat suomalaiseen metsäalaan ja keskustelivat sidosryhmien maankäytön yhteensovittamisesta, ekosysteemipalveluista sekä biotaloudesta.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyn tapahtuman tavoitteena oli lisätä kansainvälisten vaikuttajien tietämystä Suomen metsäalasta ja esitellä maamme metsäalan kansallisia menestystekijöitä. Suomeen saapui metsä-, biopolttoaine- ja maatalouden alan asiantuntijoita muun muassa Yhdysvalloista, Brasiliasta, Vietnamista, Sambiasta, Kamerunista, Indonesiasta ja Euroopasta.

The Forests Dialogue -ryhmän jäsenet tutustuivat vierailunsa aikana metsäteollisuuteen Itä-Suomessa. Tiistaina 2.9. ryhmä vieraili Lappeenrannassa, Joutsenossa ja Imatralla tutustumassa puupohjaisen bioenergian tuotantoon osana biotaloutta. Keskiviikkona 3.9. vieraat perehtyivät Puumalassa ja Sulkavalla suomalaiseen metsätalouteen ja keskustelevat metsän ekosysteemipalveluista.

The Forests Dialogue on vuonna 1998 perustettu metsäalan maailmanlaajuinen yhteistyöfoorumi, joka toimii Yhdysvalloissa Yalen yliopiston alla. Sen tapahtumiin on osallistunut 2500 metsäteollisuuden, metsätalouden, ympäristö- ja muiden kansalaisjärjestöjen ja julkisen sektorin vaikuttajaa. The Forests Dialoguen tarkoituksena on tukea monitahoista ja avointa keskustelua metsien ja maankäytön ristiriitojen ratkaisemiseksi.

Tapahtuman järjestämisestä Suomessa vastasivat Metsä Group, Metsähallitus, Metsäteollisuus ry, MTK, Stora Enso, UPM ja WWF Suomi.

Tapahtumaa ovat tukeneet Metsämiesten Säätiö ja Suomen Metsäsäätiö.

Lisätietoja:

Päällikkö Jukka Halonen, Metsäteollisuus ry, jukka.halonen(at)forestindustries.fi

https://theforestsdialogue.org/

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.