Vuosi metsässä: näyttely- ja tapahtumakiertue

perjantai, 10.02.2012

Luontokuvaaja, kirjailija Heikki Willamon Vuosi metsässä/Skogsåret -valokuvanäyttely ja samasta aineistosta julkaistava taidekirja on persoonallinen, kokemuspohjainen kuvaus vuodenkierrosta metsässä sekä ihmisen tuntemuksista metsän hiljaisuudessa. Luontosuhde näyttäytyy kokijan asemoitumisessa osaksi ikiaikaista luonnon kiertoa, mutta myös siinä, miten luonto johdattaa herkkään aistimuksellisuuteen, syvemmälle oman mielen lähteisiin ja henkiseen latautumiseen.

Willamo pohdiskelee metsää kulttuuriperintönä ja omien juuriensa kasvualustana. Hän vertailee vanhaa rauhoitettua metsää ympäröiviin talousmetsiin ja miettii sen merkitystä nyky-Suomessa. Esille nousevat kiinnostavat ja aina ajankohtaiset metsäkysymykset: Miksi niin moni suomalainen sanoo saavansa sielulleen parhaan rauhan juuri metsässä? Millä tavalla metsän eläimet sopeutuvat elämään ihmisen metsässä? Mitä eläimet merkitsevät ihmiselle? Lupa käyttää luontoa -teema havainnollistuu tässä hankeosiossa luonnon immateriaalisen käytön näkökulmasta.

Mustavalkoisista valokuvista koottava näyttelykiertue ulottuu neljälle paikkakunnalle, sekä suomen- että ruotsinkielisille alueille. Näyttelyn katsojalle tunnelmaa välittää lisäksi monikanavainen ääni-installaatio (huom! tämän toteutusmahdollisuus vielä avoinna). Näyttely soveltuu gallerioihin ja museoihin.

Vuosi metsässä/Skogsåret -taidekirja sisältää Heikki Willamon valokuvia ja esseistisen kertomuksen vuodenkierrosta, jonka aikana hän vietti pitkiä ajanjaksoja kuvauskohteessaan, luonnontilaisessa suojellussa metsässä. Kirja ilmestyy suomeksi ja ruotsiksi. Näyttelyiden yhteydessä on mahdollista järjestää Heikki Willamon luentotilaisuuksia.

Metsämiesten Säätiö on tukenut näyttelyn ja kirjan tuotantoa apurahalla.

Näyttelykiertueen suunnitelma:
Aineen taidemuseo, Tornio 16.3.–17.6.2012
Valokuvakeskus Nykyaika, Tampere 18.8.–23.9.2012

Kirjan tiedot:
978-952-5870-59-6
Julkaisupäivämäärä: 01.03.2012
Ulkoasu: Riikka Löytökorpi
Sivumäärä: 192
Koko: 205 x 265
Sidos: sidottu
Kirjastoluokka: YKL 75.71, 67.58
Kielet: suomi, ruotsi

Lisätietoja:

Ulla Sarviala, Maahenki Oy, puh. 09 751 2020

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.