4H-Metsäosaaja -hankkeessa kehitetään järjestön metsätoimintaa

maanantai, 15.12.2014

4H-järjestö uudistui vuoden 2014 alussa. 4H-piirit jäivät historiaan, niiden toiminta sekä henkilöstö yhdistettiin Suomen 4H-liittoon. Muutoksen myötä on tarvetta kehittää järjestön metsä- ja luontotoimintoja. 4H-Metsäosaaja -esiselvityshankkeessa tehdyn kehittämissuunnitelman mukaisesti aloitettiin vastaavaverkoston uudistaminen sekä uusien lapsille ja nuorille suunnattujen metsäisten toimintamallien tuottaminen.

Vuonna 2014 koottiin ja koulutettiin uusi alueellinen 4H-Metsävastaavaverkosto (14 henkilöä) sekä valtakunnallista kehittämistyötä tukeva metsä- ja luontoryhmä (5 henkilöä). Metsä- ja luontoryhmä aloitti yhteistyön European Forest Pedagogies -verkoston kanssa.

Hankkeessa tuotettiin Tuohta ja toimintaa -metsäesite nuorille, 4H-Metsäliivi toimihenkilöille sekä koulujen metsäpäiviin soveltuvat Puulaji- ja Metsästä ammatti -rastit. Lisäksi tuotettiin Metsä TET -aineisto, jota pilotoitiin kahdessa 4H-yhdistyksessä.

Hankkeelle haetaan jatkoa Metsämiesten Säätiöltä vuosille 2015–16.

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Juha Ruuska, Suomen 4H-liitto ry, juha.ruuska(a)4h.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.