Eki Liikanen ja Kuunkuiskaajat Metsän taikaa -äänitteellä

maanantai, 11.07.2011

Juuri ilmestyneellä CD:llä on 12 uutta sävellystä ja runoa, joita yhdistää suomalainen metsä eri muodoissaan. Esittäjinä ovat kaikkien tuntema muusikko Eki Liikanen, viime vuoden Suomen Euroviisuvoittaja Duo Kuunkuiskaajat sekä ahkerasti keikkaileva rockbändi HauliBros. Valtaosa lauluista on säveltäjä Ossi Kallioisen käsialaa, muutamat Eki Liikasen ja Jyri Makkosen luomia. Lisäksi levyllä on kaksi metsäperinnesävelmää. Kaikki kappaleet ovat laulettuja.

Tavoitteena on ollut saada aikaan uusia helposti omaksuttavia nuotiolauluja, joita tavallinen kotikitaristi tai -haitaristi pystyy säestämään ja jokamies laulamaan mukana. Äänite on hyvin monipuolinen ja -muotoinen laulelmasta rokkiin ja puhallinmusiikkiin.

Metsästyksestä ja kalastuksesta on kolme tekijöidensä Liikasen ja Makkosen harrastuksiin liittyvää mietteliästä tarinaa, jotka Eki matalalla baritoniäänellään laulaa. Metsäluontoa ylistäviä lauluja ja tarinoita on eri vuodenajoilta sekä suomalaisten ajatuksia eräkaudesta tähän päivään. Kuunkuiskaajien tulkitsema kauniinhaikea ”Savu menee silmiin” kertoo menetetystä ystävästä, jota muistellaan tulilla istuen. Pöllirekkamies-kantri kertoo Ekin esittämänä siitä, mitä liikkuu puutavara-autokuskin mielessä. Tamperelainen pop-rockbändi HauliBros on paneutunut hakkuukonekuskin arkeen vauhdikkaassa kappaleessa Nykymetsän kingi.

Vanhasta Saimaan höyryhinaaja Hurmasta teki kapellimestari Petri Juutilainen 1920-luvun torvisoittokunta -tyylisen sovituksen, jossa nykyisyys ja menneisyys kohtaavat tänäkin kesänä haloilla kulkevan tukkihinaajan kannella. CD:n äänitykset on pääosin tehty kertaottoina tavoitellen tunnetiloja, joista laulut kertovat. Tallennepaikkana on ollut muun muassa Tampereen Kapeessa sijaitseva koululuokkaan rakennettu studio.

Äänite on omakustanne, ja sen aikaansaamista on tukenut Metsämiesten Säätiö. Osa tuotoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Lisätietoja:

Tuottaja Jyri Makkonen, jyri(at)jyrimakkonen.fi, puh. 0400 743 410

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.