Innovaatioita ulkoistamiseen

perjantai, 01.08.2014

Seinäjoen ammattikorkeakoulun järjestämä seminaarimatka Yhdysvaltoihin toteutui 21.3. - 30.3.2014 välisenä aikana. Matka oli erittäin opettavainen ja avasi paljon uusia näkökulmia työelämään. Matkakohteena oli Missourin osavaltiossa sijaitseva St. Louisin yliopisto (University of Missouri - St. Louis), jonka Global Outsourcing & Technology Trends -seminaariin osallistui opiskelijoita kaikkiaan seitsemästä eri maasta.

Nimensä mukaisesti seminaarissa käsiteltiin liiketoimintojen ulkoistamista maailmanlaajuisena ilmiönä sekä tutkittiin teknologian kehityksen mahdollistamia markkinointikeinoja.

Globaali ulkoistaminen on laaja kokonaisuus, jolle ei ole olemassa vakiomääritelmää. Se sisältää tarjonnan tunnistamista, arviointia, neuvottelemista ja määrittämistä yli kansallisten rajojen - tavoitteena kustannusten alentaminen, suorituskyvyn maksimointi ja riskien vähentäminen.

Seminaarissa käsiteltiin mm. pk-yrityksien investointeja helpottavia ratkaisuja, kuten tietojärjestelmiin liittyvän infran, tietokoneiden ja järjestelmien hankkimista pilvipalveluna eri tuottajilta. Aiheesta mielenkiintoisimpia oli maaseudulle viety ulkoistaminen, jota mm. Onshore Outsourcing -yhtiö harjoittaa Missourissa sekä vankien palkkaaminen digitaalisesti tehtävien liiketoimien suorittamiseen, jota Unicor-yhtiö harjoitti.

Teknologian kehitys kattoi luentoja ja harjoituksia sosiaalisessa mediassa. Tämä aihealue oli lähes kaikille uutta, sillä seminaarissa syvennyttiin nettisivujen näkyvyyden kehittämisen lisäksi siihen, miten netin eri toimijat seuraavat asiakkaiden käyttäytymistä sosiaalisissa medioissa.

Seminaarin parasta antia oli kuitenkin mahdollisuus tutustua eri maiden opiskelijoihin sekä työelämästä tulleisiin aikuisopiskelijoihin. Oli mielenkiintoista huomata, että eri maiden opiskelijoiden välillä ei ollut niinkään kulttuurisia eroja kuin mitä oli eroja opiskelumotivaatioissa ja halussa pärjätä työelämässä.

Kiitos Metsämiesten Säätiölle matkan tukemisesta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pasi Lahti, pasi.lahti(at)japo.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.