Metku - Metsäkulttuuripäivät onnistuivat odotusten mukaan

maanantai, 03.10.2011

Metku – Metsäkulttuuripäivät järjestettiin viikkoa ennen juhannusta 17.–19.6.2011 Punkaharjulla. Metsäkulttuuripäivät on Suomen Metsämuseo Luston vuoden merkittävin tapahtuma, jossa tuodaan käytännönläheisesti esille suomalaista metsäkulttuuria ja -perinnettä ja tarjotaan metsäalan toimijoille, perheille ja kaikille metsiimme liittyvästä laajasta kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille kesäinen kohtaamispaikka. Metsäkulttuuripäivät tukee myös osaltaan Metsämuseo Luston toimintaa valtakunnallisena erikoismuseona ja metsätiedon välittäjänä sekä tallentajana. Tapahtuma täytti järjestäjien odotukset. Kävijöitä Metsäkulttuuripäivillä oli 4 400, ja tapahtuma sai myönteistä näkyvyyttä mediassa sekä hyvää palautetta mukana olleilta.

Kuluva vuosi on YK julistama kansainvälinen metsien vuosi. Luston johtaja Helkamari Knaapi ja asiantuntija Anssi Kainulainen MTK:sta avasivat Metsäkulttuuripäivät teemavuoden merkeissä. Myös museon tämän vuoden näyttelyteemat, kansanperinne ja ympäristönsuojelu, näkyivät Metsäkulttuuripäivillä. Lapset pääsivät tervehtimään metsän väkeä dramatisoiduilla Menninkäisten metsäpolku -kierroksilla. Kolmen päivän aikana kierroksille, joilla tutustuttiin muun muassa jokamiehenoikeuksiin ja metsien suojeluun, osallistui yhteensä yli 100 lasta. Metsiin liittyvään kansanperinteeseen ja -tarinoihin yleisöllä oli mahdollisuus tutustua ohjatuilla Myyttisillä metsäretkillä ja katsoa kansanperinteeseen liittyviä filmejä Metku-kinossa Luston auditoriossa.

Metsäkulttuuripäivien musiikkitarjonnasta vastasi Veli-Matti Järvenpää Tex-Mex trio, joka viihdytti yleisöä perinteisellä reippaalla pelimannimusiikilla. Taitavien sahansoittajia musisointia ja Puol´villas-ryhmän jouhikonsoittoa kuultiin tapahtuman aikana niin ikään.

Näytteilleasettajia – käsityöläisiä, perinteiden taitajia, metsäalan organisaatioita, yhdistyksiä ja järjestöjä – osallistui Metsäkulttuuripäiville nelisenkymmentä. Tietoa metsästä ja metsäalasta jaettiin lisäksi suosituilla opastetuilla kierroksilla Metsäntutkimuslaitoksen puulajipuistoon ja Metsäliiton Punkaharjun Kerto-tehtaalle.

Kansainvälistä väriä Metsäkulttuuripäiville toivat tapahtumassa taitojaan esitelleet moottorisahakeräilijät ja -veistäjät Suomesta, Ruotsista, Venäjältä ja Virosta. Luston kentällä kisattiin myös moottorisahauksen Suomen mestaruuksista.

Metsämiesten Säätiö on tukenut MetKu-Metsäkulttuuripäivät -tapahtumaa.

Lisätietoja:

Asiakaspalvelunhoitaja Päivi Ronkanen, Lusto – Suomen Metsämuseo, paivi.ronkanen(at)lusto.fi,
puh. 050 320 4071

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.