Metsätieteen päivä kokosi alan toimijat metsäluonnon monimuotoisuuskysymysten pariin

maanantai, 10.01.2011

Suomen Metsätieteellisen Seuran vuotuinen päätapahtuma Metsätieteen päivä järjestettiin Metsämiesten Säätiön tuella 4.11.2010 Tieteiden talolla Helsingissä. Päivän teema oli Luonnon monimuotoisuus ja metsien kestävä käyttö ja aihetta käsiteltiin biologian, ekonomian, metsänarvioimistieteen ja teknologian näkökulmista. Aamupäivällä esiintyi neljä kutsuttua puhujaa. Iltapäivän neljässä yhtäaikaisessa tilaisuudessa kuultiin yhteensä 19 suullista esitystä ja posterinäyttelyssä oli esillä 14 posteria.

Iltapäivän ohjelman koostamiseksi tutkimusorganisaatioiden ja julkisen ja yksityisen sektorin metsäalan toimijoilta oli pyydetty esityksiä. Valinnan ohjelmaan otetuista esityksistä tekivät seuran eri metsätieteenaloja edustavien kerhojen hallitukset. Metsätieteen päivän päätteeksi järjestetty iltatilaisuus tarjoiluineen tarjosi osallistujille mahdollisuuden vapaamuotoiseen kanssakäymiseen.

Metsätieteen päivän esiintyjät ja osallistujat edustivat monipuolisesti metsäalaa Suomessa, mm. useita eri yliopistoja, sektoritutkimuslaitoksia, ammattikorkeakouluja, metsäkeskuksia, Metsähallitusta, ministeriöitä, alan etujärjestöjä ja yrityksiä. Metsätieteen päivä on merkittävä tutkimustiedon ja sen käyttäjien kohtauspaikka. Metsämiesten Säätiön tuki Metsätieteen päivän järjestämiseksi on taannut mahdollisuuden järjestää tilaisuus maksuttomana ja avoimena kaikille kiinnostuneille.

Suomen Metsätieteellinen Seura kiittää lämpimästi Metsämiesten Säätiötä tuesta Metsätieteen päivän järjestämiseksi.

Lisätietoja:

Sihteeri Riitta Väänänen, Suomen Metsätieteellinen Seura ry., sms(at)helsinki.fi, puh. 010 211 2144

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.