Metsäurheiluvuosi 2012

maanantai, 31.12.2012

Metsäurheilijoilla on takana vilkas ja monipuolinen metsäurheiluvuosi. Vuoden 2012 aikana on järjestetty kahdet Metsäopiskelijoiden SM-kisat ja kahdet yleiset SM-metsätaitokisat. Lisäksi myös muita, kansallisen tason metsätaitokisoja on pidetty vuoden aikana runsaasti. Tukkilaislajien SM-kisat jakautuivat kahteen paikkaan Evijärvelle ja Lieksaan. Myös metsäväen EM-kisoissa Saksassa ja Liettuassa suomalaisilla oli mukana oma joukkue.

Metsäopiskelijoiden SM-talvikisat pidettiin maaliskuussa ja kesäkisat lokakuussa. Kisoihin osallistui tälläkin kertaa vain pieni joukko metsäopiskelijoita, joten nuorten kiinnostuksen herättäminen lajia kohtaan ei edelleenkään etene toivotulla tavalla. Myös yleisiin SM-kisoihin osallistui paljon toivottua pienempi joukko opiskelijoita.

Arviointitaidot ovat edelleenkin metsäammattilaisten perustaitoja ja ne ja niiden arvostaminen tulisi oppia jo opiskeluvaiheessa. Kisat ovat oiva paikka myös eri organisaatioiden metsätoimihenkilöiden väliselle vuorovaikutukselle.

Suomen Metsäurheiluliiton sääntöjen mukaisin opiskelijastipendein opiskelijoita kannustetaan osallistumaan kisoihin ja kehittämään arviointi- ja vuorovaikutustaitojaan.

Suomalaisista metsänomistajista ja metsäammattilaisista koostunut 31 hengen joukkue osallistui Metsäväen 44. EM-hiihtoihin, jotka pidettiin 27.2.-4.3.2012 Etelä-Saksan Todtnaussa. Metsäväen 19. EM-suunnistuksissa, jotka puolestaan pidettiin Liettuan Druskininkaissa 31.7.-5.8.2012, oli suomalaisilla 11 hengen joukkue.

Molemmissa kisoissa menestys oli hyvä ja kisamatkat kaikin puolin onnistuneita. Suomen
Metsäurheiluliitto organisoi kansainvälisten kisamatkojen järjestämisen ja turvaa siten kansainvälisen vuorovaikutuksen jatkumisen.

Tukkilaisten SM-kisat käytiin kahtena viikonloppuna. Heinäkuussa kilpailtiin Evijärvellä ja elokuussa Lieksassa. SM-lajit ovat tukkilasimaraton, rullaus, vala ja koskenlasku. Tukkilaistaidot ovat metsäperinnettä parhaimmillaan ja niiden jatkumisen turvaaminen erittäin tärkeää. Tästä syystä Suomen Metsäurheiluliitto tukee kisajärjestäjiä taloudellisesti.

Suomen Metsäurheiluliitto ry. käytti Metsämiesten Säätiöltä saamansa apurahan kansainvälisten kisamatkojen ja metsätaito- ja tukkilaiskisojen organisointiin ja metsäalan opiskelijoiden arviointitaitojen kehittämiseen.

Apurahalla turvataan kisaperinteen jatkuminen myös tulevaisuudessa ja pyritään saamaan nuoria mukaan toimintaan. Suomen Metsäurheiluliiton kotisivut löytyvät osoitteesta helsinki.fi/hyytiala.

Lisätietoja:

Sihteeri - rahastonhoitaja Johanna Perkkalainen, Suomen Metsäurheiluliitto ry.,
johanna.perkkalainen(at)mhy.fi, puh. 040 555 2629

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.