Tukea suomalaisten metsäntutkijoiden kansainväliseen verkostoitumiseen

tiistai, 29.01.2013

IUFRO (International Union of Forest Research Organizations) on maailman metsäntutkimusorganisaatioiden yhteistyöelin, joka kokoaa yhteen 15 000 tutkijaa yli 110 maasta. Metsämiesten Säätiö tuki vuonna 2012 suomalaisten tutkijoiden osallistumista IUFRO:n toimintaan 18 000 eurolla. Apurahahakemukset arvioi ja rahoituspäätökset teki Suomen Metsätieteellinen Seura säätiön kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti.

Apurahaa myönnettiin 13 tutkijalle, joista kolme oli IUFRO:n toimihenkilöitä. Kaikki apurahat myönnettiin ulkomaisiin IUFRO-kokouksiin osallistumista varten. Tuki tarjosi nuorille tutkijoille mahdollisuuden kansainväliseen verkostoimiseen ja keskusteluihin maailman johtavien metsäntutkijoiden kanssa. Varttuneet tutkijat IUFRO:n luottamustehtävissä pitivät esillä Suomea tärkeänä metsäntutkimusmaana.

Metsämiesten Säätiön useita vuosia jatkunut tuki IUFRO-toiminnalle on mahdollistanut suomalaisten laajan osallistumisen tämän kansainvälisen tieteellisen järjestön luottamustehtäviin ja nuorten tutkijoiden verkostoimiseen sen piirissä.

Lisätietoja:

MMT Pekka Nygren, Suomen Metsätieteellinen Seura ry, pekka.nygren@metla.fi,
puh. 040 801 5596

www.metsatieteellinenseura.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.