Helsingin yliopiston metsäylioppilas NERM:issä Hollannissa 6.?12.5.2012

tiistai, 12.06.2012

NERM (Northern European Regional Meeting) on IFSA:n (International Forestry Students’ Association) alaisuudessa järjestettävä kansainvälinen metsäopiskelijoiden kokous. NERM:in tarkoituksena on tutustuttaa Pohjois-Euroopan metsäylioppilaita toisiinsa sekä esitellä kohdemaan metsätaloutta ja luontoa. Tänä vuonna NERM järjestettiin Hollannissa Wageningenin yliopiston oppilaiden toimesta.

IFSA puolestaan on kansainvälinen metsäopiskelijoiden kattojärjestö, johon kuuluu n. 70 jäsenyliopistoa yli viidestäkymmenestä eri maasta. IFSA:n tavoitteena on tutustuttaa metsäopiskelijoita toisiinsa, edistää kulttuurien välistä ymmärrystä sekä kannustaa opiskelijoita kansainvälisyyteen. IFSA toimii myös virallisella puolella, ja se lähettääkin nimissään opiskelijadelegaation lukuisiin kansainvälisiin konferensseihin, jotta opiskelijat saavat äänensä kuuluville kansainvälisessä päätöksenteossa. Tapahtumassa järjestettiin myös yksi IFSA-työpaja, jossa pohdittiin kuinka parantaa järjestön toimintaa entisestään.

Vaikka säät eivät aina suosineetkaan, oli NERM silti opettavainen tapahtuma. Tapahtumaan osallistui opiskelijoita miltei kaikista pohjoiseurooppalaisista maista, joten viikon aikana tuli tutustuttua monen eri maan metsätalouteen ja kerrottua muille siitä miten asiat Suomessa tehdään. Joka päivä vierailimme eri kansallispuistossa, joten saimme hyvän katsauksen hollantilaisiin luontotyyppeihin. Hollanti on myös varmaan maailman ainoa maa, jossa kansallispuistossa risteilee pyöräteitä. Viikon aikana ehti myös muodostamaan tärkeitä kansainvälisiä kontakteja, joista tulevaisuudessa varmasti on sekä hyötyä että iloa.

Kiitän Metsämiesten Säätiötä saamastani tuesta.

Lisätietoja:

MMK Saska Lohi, Helsingin yliopisto, saska.lohi(at)helsinki.fi, puh. 0400 482 176

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.