Intensiivikurssi Namibian Katima Muliloon

maanantai, 09.06.2014

Sain mahdollisuuden lähteä Karelia ammattikorkeakoulun ja Namibian yliopiston järjestämälle intensiivikurssille kahdeksi viikoksi Namibiaan. Intensiivikurssin opinnot järjestettiin Namibian yliopistolla Katima Mulilon kaupungissa sijaitsevalla kampuksella maaliskuussa 2014. Opinnot koostuivat päivittäisistä luennoista, opintomatkoista lähimaastoon, sekä kahdesta laajemmasta ryhmätehtävästä. Ryhmätehtäviä teimme paikallisten opiskelijoiden kanssa koulun jälkeen pienemmissä ryhmissä kampuksella. Kurssille osallistui opiskelijoita ja opettajia Suomen lisäksi Namibiasta, Sambiasta ja Botswanasta.

Matkajärjestelyt ja hankinnat Intensiivikurssia varten täytyi jokaisen opiskelijan järjestää itse. Koulun puolesta kaikki kurssilaiset saivat kuitenkin majoituksen kahdeksi viikoksi Katima Mulilossa sijaitsevassa Oshana Rest Camp- kylässä. Koululta saimme myös päivittäiset bussikyydit noin viiden kilometrin päässä majapaikasta sijaitsevalle yliopiston kampusalueelle. Vaikka itse käyn Suomessa opintojeni ohella töissä, niin matka olisi ollut mahdoton toteuttaa ilman ulkopuolisia rahoittajia kalliiden lentolippujen takia.

Kurssilla käsitellyt aiheet: Maanomistajuus, maatalous-ja metsäjätteen hyödyntäminen, sienien viljely, vihreät lannoitteet, ekologinen rehun viljely, ympäristön suojelu ja vesivarannot, kompostointi, biokaasun tuotanto ja sukupuolien väliset tasa-arvokysymykset.

Opintomatkojen kohteet kurssin aikana: Zambezi-joen ekoturismi, Katima Mulilon kaatopaikka ja jäteveden puhdistamo, valtion tukema riisitila- ja sieniviljelyprojekti.

Intensiivikurssin punaisena lankana jokaisessa käsiteltävässä aiheessa oli erilaisten ympäristöön liittyvien ongelmien tiedostaminen ja ratkaisukeinojen opiskelu. Kurssi antoi opiskelijoille tärkeätä tietoa ja mahdollisuuksia vaikuttaa nykyiseen ympäristön tilaan tulevissa projekteissa ja työtehtävissä. Kurssin aiheet olivat yliopistotasoisia ja syvensivät tietoutta monista jo ennalta opiskelluista aiheista. Intensiivikurssi antoi hyvät mahdollisuudet myös verkostoitumiseen enkä pidä mahdottomana ajatuksena työskentelemistä tulevaisuudessa jossain päin Afrikkaa esimerkiksi jätehuollon tai ympäristönsuojelun parissa.

Lisätietoja:

Opiskelija Veikko Korhonen, Karelia AMK, Veikko.E.Korhonen(a)edu.karelia.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.