Jämsän ammattiopistossa juhlittiin 50-vuotista metsätyön ammattiopetusta

tiistaina, 07.10.2014

Jämsän ammattiopiston metsätyön koulutus on yksi Suomen suurimpia metsäkonekouluja. Oppilaitos juhlisti jo 50 vuotta jatkunutta metsätyön ammattiopetusta lauantaina 30.8.2014.

Metsätyön ammattiopetus Jämsänkoskella 50 vuotta- juhlatilaisuuteen oli kutsuttu oppilaitoksen nykyinen henkilöstö ja jo eläköityneet työntekijät sekä sidosryhmien edustajia. Tilaisuus pidettiin konetyöalojen suurnäyttelyn Finnmetkon yhteydessä koulualueen metsämuseokämpällä.

Tarkoituksena oli tuoda esille metsätyönopetuksen perinteitä Keski-Suomessa ja kunnioittaa henkilöstöä metsäopetuksen hyväksi tehdystä arvokkaasta työstä.

Tilaisuuden avasi Jyväskylän koulutuskuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski. Jämsän ammattiopisto kuuluu koulutuskuntayhtymään. Rehtori emeritus Aku Hakanpää kertoi koulun historiasta ja lehtori emeritus Eino Ikkala muistoistaan harjoitustyömailta. Tilaisuudessa esitettiin myös Yleisradion tuottama filmi Pettunevan harjoitustyömaalta vuodelta 1964.

Museokämpällä oli esillä museonäyttely, joka oli rakennettu yhteistyössä Metsämuseo Luston kanssa. Metsämiesten Säätiö on tukenut apurahalla juhlan toteutumista.

Metsätyön ammattiopetus käynnistyi Suomessa Rovaniemen Hirvaalla ja Pieksämäen Nikkarilassa vuonna 1963. Jämsänkosken metsäoppilaitosa perustettiin vuonna 1964 Kuruun metsätyökouluksi, josta se siirtyi pian Jämsänkoskelle keskittyen koneellisen puunkorjuun ammattilaisten koulutukseen. Oppilaitos on kehittynyt yhdeksi suurimmista metsäkonekouluista Suomessa.

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Ari Salmela, Jämsän ammattiopisto, ari.salmela(at)jao.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.