Joensuun Metsäylioppilaiden kansainvälinen toiminta 2013

keskiviikkona, 29.01.2014

Toiminta Suomessa

Helmikuussa Joensuun Metsäylioppilaat ottivat vastaan virolaiset opiskelijakollegat Tarttosta 19.–23.2. Vierailun ideana on jatkaa vanhaa perinnettä, jossa vuoro vuosin vieraillaan toistemme luona tutustumassa metsäasioihin ja verkostoitumaan. Tällä kertaa järjestimme virolaisille ekskursioita John Deerelle, Metlalle ja Metsä Groupin hakkuu työmaalle. Yhden päivän vietimme hiihtotapahtuman merkeissä. Metsämiesten Säätiön avustusta käytettiin virolaisten majoittamiseen ja ruokailuihin.

Joensuun Metsäylioppilaiden kansainvälinen pyöräretki Kuhasaloon järjestettiin 24.9. Paikalle kutsuttiin omat jäsenet niin kuin myös uudet metsäalan vaihto-opiskelijat. Pyöräretki oli kovassa suosiossa vaihto-opiskelijoiden keskuudessa. Metsämiesten Säätiön avustusta käytettiin makkaratarjoiluihin. Retken ohessa pidettiin esitelmä Joensuun kalastus, metsästys ja retkeily mahdollisuuksista.

Joensuun Metsäylioppilaat ry järjestivät 30.10 Suomi-iltaman omille jäsenilleen ja Itä-Suomen yliopistossa metsäalaa opiskeleville vaihto-opiskelijoille. Illan teema oli pukeutua suomalaisittain tai vaihto-opiskelijoiden kotimaansa mukaan. Metsämiesten Säätiön avustusta käytettiin tilavuokraan ja suomalaisiin perinteisiin tarjoiluihin illan aikana.

Toiminta ulkomailla

Joensuun Metsäylioppilaat osallistuivat aktiivisesti IFSA:n tapahtumiin. Vuonna 2013 osallistuivat Jani Nivala ja Olli Piiparinen Winter Meeting- tapahtumaan Sloveniassa 10.–16.2013. Tapahtuma oli erittäin antoisa ja ekskursioita oli paljon liittyen Slovenian metsätalouteen. Metsämiesten Säätiön avustusta käytettiin matkoihin ja osallistumismaksuihin.

Huhtikuussa 15.–21 osallistuivat joukkueena Sami Nivala, Pekka Pietilä, Olli Piiparinen ja Ida Sara-aho Forestry Versatilities metsätaitokisoihin Tsekissä. Kilpailu sisälsi simulaattorin ajoa, moottorisahausta, metsän mittaamista, ammuntaa, tunnistustehtäviä ja suunnistusta. Joukkue sijoittui 8. sijalle kilpailussa. Erittäin hyvin pärjäsimme mittaus osiolla. Metsämiesten Säätiön avustusta käytettiin matkoihin ja osallistumismaksuihin.

Toukokuussa 5.-11 osallistuivat Sami Nivala ja Janne-Perttu Rantonen NERM-tapahtumaan Virossa. Tapahtuma oli erittäin antoisa sekä ekskursioiden että IFSA keskusteluiden osalta. Metsämiesten Säätiön avustusta käytettiin matkoihin ja osallistumismaksuihin.

Elokuussa 1.-16 Sami Nivala ja Emmi Kakkonen osallistuivat IFSS-tapahtumaan Espanjassa. Tämä on IFSA:n tärkein tapahtuma ja samalla vuosikokous, jossa uudet IFSA:n virkaatekevät valitaan ja päätetään järjestön muutoksista. Tapahtuma oli antoisa IFSA:n suhteen, mutta muuten hieman pettymys, koska ohjelmaa oli muutettu heikon budjetin vuoksi. Tapahtumassa Sami Nivala esitteli oman vuotensa IFSA:n alumni vastaavana ja tuli valituksi Pohjois-Euroopan vastaavaksi vuodelle 2013-2014. Metsämiesten Säätiön avustusta käytettiin matkoihin ja osallistumismaksuihin.

Kaiken kaikkiin Joensuun Metsäylioppilaiden kansainvälinen toiminta oli onnistunutta ja aktiivista vuonna 2013!

*IFSA= International Forestry Students Association

*NERM= Northern European Regional Meeting

*IFSS= Internationla Forestry Students Symposium

Lisätietoja:

Kansainvälisyys vastaava Sami Nivala (2013), Joensuun Metsäylioppilaat ry, sanivala(at)student.uef.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.