Metsänomistajan rahakirja puhuu tutuilla termeillä taloudesta

torstai, 08.03.2012

Suomessa on noin 2,5 miljoonaa kotitaloutta, ja moni niistä omistaa metsää. Yksityisiä metsäomistajia lasketaan olevan noin 740 000. Metsätila on omistajalleen yhä harvemmin ainoa tai edes pääasiallinen toimeentulon lähde.

Kotitalouden tapa ja kyky hoitaa muitakin raha-asioitaan vaikuttaa siihen, mitä metsäomaisuudella tehdään ja millaisia tuottoja siltä odotetaan. Metsän tuottoja, kustannuksia ja riskejä on pystyttävä vertailemaan samoilla taloustermeillä ja -laskelmilla kuin muitakin varallisuuslajeja. Näin kotitaloudessa on paljon helpompi miettiä sitä, mihin käytettävissä olevat rahat riittävät, miten niitä halutaan sijoittaa ja missä ne tuottavat parhaan aineellisen ja henkisen hyödyn.

Metsänomistajan rahakirjassa (ilmestyy maaliskuussa 2012 Metsäkustannus Oy:n kustantamana) kerrotaan metsästä sijoituskohteena ja verrataan sitä muihin sijoituskohteisiin. Kirjassa kerrotaan metsän erilaisista tuotteista, sen arvon määrittämisestä ja siitä, kuinka metsäsijoituksen arvoa parhaiten parannetaan.  

Kirja sisältää runsaasti käytännön esimerkkejä, vinkkejä sekä käyttökelpoisia apuvälineitä metsänomistaja omien metsälaskelmien tekemistä varten.

Metsämiesten Säätiö on tukenut kirjan kirjoittamista.

Lisätietoja:

Kirjailija Martti Linna, martti.linna(at)luukku.com, puh. 040 579 3085

www.metsalehti.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.