Metsäverkostoviikko 2011: Metsät ja energia Euroopassa

keskiviikko, 22.02.2012

Metsät ja energia kokosi tutkijoita ja metsäasiantuntijoita metsäverkostoviikolle Joensuu Forestry Networking Week –tapahtumaan Joensuuhun 22.-27.5.2011. Viikko tutkijoiden ja metsäasiantuntijoiden verkottamiseksi. Vuoden 2011 teema ”Metsät ja energia” korosti metsäenergian tuotannon kestävyyttä, aluetaloudellisia ja kansantaloudellisia vaikutuksia sekä hankintaketjujen tehokkuutta, yrittäjyyttä ja uutta vihreää liiketoimintaa.

Tapahtumaan osallistui yhteensä 62 osanottajaa kahdestakymmenestä maasta, kaukaisimmat Australiasta ja Bangladeshista.

Viikko koostui seminaari- ja workshop-osuuksista sekä retkipäivästä, jolloin käytiin teemarasteilla Enossa ja Ilomantsissa tutustumassa mm. energiapuun korjuuseen ja pellettien valmistukseen.

Järjestäjät kiittävät kaikkia osanottajia sekä sponsoreita, Metsämiesten Säätiötä, UPM-Kymmene Oyj:tä, Kesla Oyj:tä,  Tieteellisten seurain valtuuskuntaa, Joensuun kaupunkia, Pohjois-Karjalan liittoa, maa-ja metsätalousministeriötä sekä COST ACTION-hankkeita FP 0902 Development and Harmonisation of New Operational Research and Assessment Procedures for Sustainable Forest Biomass Supply ja FP 0703 ECHOES.

JFNW 2011 Final Report – loppuraportti on ladattavissa tästä.

Lisätietoja:

Dr. Sari Pitkänen, sari.pitkanen(at)uef.fi, puh. +358 50 363 4540

University of Eastern Finland, Professor Lauri Sikanen, lauri.sikanen(at)uef.fi, puh. +358 50 381 2443

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.