Osallistuminen kansainvälisten koulutusohjelmien vastuuhenkilöille tarkoitettuun työpajaan Wienissä, Itävallassa

torstai, 26.05.2011

Osallistuin 9.5-14.5.2011 kansainvälisten koulutusohjelmien vastuuhenkilöille tarkoitettuun työpajaan "Staff Training Week" Wienissä, Itävallassa. University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna (BOKU) toimi tämän viisipäiväisen työpajan järjestäjänä. Työpajan tarkoituksena oli koota yhteen yliopistojen kansainvälisistä koulutusohjelmista vastaavia henkilöitä ja vaihtaa tietoja, taitoja ja hyviä käytänteitä liittyen korkeakoulujen ja yliopistojen kansainvälistymiseen, kansainvälisten koulutusohjelmien suunnitteluun ja hallinnointiin sekä kansainväliseen yhteistyöhön. Työpajan 13 osallistujaa valittiin hakemusten perusteella alkuvuodesta 2011.Lisäkseni osallistujia oli Puolasta, Kroatiasta, USA:sta, Ranskasta, Tšekeistä, Malesiasta, Sveitsistä, Italiasta, Espanjasta ja Sloveniasta.

Osallistuminen työpajaan avasi minulle uusia kansainvälisiä yhteyksiä eri maiden metsäalan korkeakoulujen ja yliopistojen kanssa, mikä oli mielestäni yksi osallistumiseni tärkeimmistä tavoitteista. Lisäksi koin tärkeänä tutustua BOKU:n hyviin käytänteisiin kansainvälisten koulutusohjelmien hallinnoimisessa ja suunnittelussa.

Työpaja alkoi maanantaina 10.5. tutustumalla BOKU:n kampukseen "Türkenschanze". Tiistaina tutustuimme BOKU:n kansainvälisten asioiden yksikön toimintaan sekä kuulimme, kuinka BOKU:ssa otetaan vastaan uudet ulkomaalaiset opiskelijat ja mitä kaikkea kuuluu kansainvälisten koulutusohjelmien hallinnointityöhön. Lisäksi kuulimme esityksiä erilaisista kansainvälisistä ohjelmista (Erasmus, Erasmus Mundus, Ceepus, Joint Study etc.) sekä BOKU:n järjestämistä kielikursseista kansainvälisille opiskelijoille.

Loppupäivän aikana kullakin työpajaan osallistujalla oli mahdollisuus esitellä omaa kotiyliopistoaan ja sen tarjoamia mahdollisuuksia kansainvälisille opiskelijoille. Minun esitykseni aiheena oli Itä-Suomen yliopiston yleisen esittelyn lisäksi metsätieteiden osaston kansainvälisten maisteriohjelmien esittely. Tämä oli erityisen mielenkiintoista etenkin BOKU:ssa työskenteleville kansainvälisistä asioista vastaaville henkilöille, sillä BOKU on eräs yhteistyöyliopistomme Master's Degree in European Forestry -maisteriohjelmassa, jota koordinoidaan juuri Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osastolla.

Keskiviikkona 11.5. oli vuorossa tutustuminen BOKU:n toiseen kampukseen nimeltään Tulln. Päivän aikana kuulimme kampuksella tehtävästä tutkimuksesta ja tutustuimme heidän uusimpaan rakennukseen, joka oli vasta avattu. Torstaina 12.5. tutustuimme kampukseen Muthgasse, jossa sijaitsevat veden, ruuan ja mikrobiologian tutkimukseen ja koulutukseen liittyvät instituutit. Pääsimme tutustumaan mm. tulvan simulointitutkimukseen, metsäpuiden geenitutkimukseen sekä ruoka-ainetutkimukseen. Iltapäivälle olin järjestänyt tapaamisen niiden Master's Degree in European Forestry -opiskelijoiden kanssa, jotka olivat opiskemassa BOKU:ssa maisteriopintojensa toista lukuvuotta. Perjantaina 13.5. kuulimme esityksiä BOKU:n opiskelijoiden koordinoimasta "BOKU 4 YOU" -hankkeesta sekä BOKU:n opetuksen ja tutkimuksen laadunvalvontajärjestelmästä.

Metsämiesten Säätiön myöntämä apuraha mahdollisti osallistumiseni työpajaan ja näin ollen tuki olennaisesti Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston kansainvälistä toimintaa ja kansainvälisten koulutusohjelmien hallinnointia ja suunnittelua.

Lisätietoja:

Suunnittelija Marjoriitta Möttönen, Itä-Suomen yliopisto, metsätieteiden osasto,
marjoriitta.mottonen(at)uef.fi, puh. 013 251 3643

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.