Vaihto-opiskelu Berliinissä

perjantai, 06.09.2013

Vietin vuoden 2013 kevätlukukauteni Berliinissä, jossa opiskelin Humboldt-yliopistossa. Tavoitteenani oli parantaa kielitaitoani ja saada tuntumaa yliopisto-opiskelusta ulkomailla. Neljä ja puolikuukautinen lukukauteni hujahti hetkessä ja jäljelle jäi uusien tuttavien ja hyvien muistojen lisäksi ensituntuma saksalaiseen yhteiskuntaan, pääkaupunki Berliiniin ja ennen kaikkea huomattava saksantaidon parantuminen.

Yliopistojen kevätlukukausi alkaa Saksassa yleensä huhtikuussa, joten olin ilmoittautunut ylimääräiselle yliopiston järjestämälle kielikurssille. Tämä intensiivikurssi oli tarkoitettu juuri saapuville vaihto-opiskelijoille. Kurssi alkoi maaliskuun ensimmäisenä päivänä ja se oli kestoltaan neljäviikkoinen. Kurssilla tutustuin muihin vaihto-opiskelukavereihini, joihin suurimpaan osaan pidin yhteyttä pitkin kevättä, vaikka opiskelimmekin eri asioita.

Yliopiston kurssivalinnoissani painotin erityisesti kieliopintoja, saksalaista kulttuuria ja historiaa sekä kansantaloustiedettä. Asuin koko vaihto-opiskeluajan Schönebergissä, Nollendorfplatzilla saksalaisen kuusihenkisen perheen omistamassa asunnossa, jonka vieressä he asuivat itsekin. Vietin heidän kanssaan usein aikaa ja heidän kauttaan sainkin ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata tavallisten saksalaisten arkea.

Metsämiesten Säätiön suoman apurahan turvin pystyin osallistumaan Humboldt-yliopiston järjestämälle neliviikkoiselle saksan intensiivikurssille ja lisäksi sain myös katettua osan matkakuluistani. Haluankin kiittää Säätiötä heidän minua kohtaan osoittamasta luottamuksesta.

Lisätietoja:

Kuho Kuukka, Helsingin yliopisto, juho.kuukka(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.