Log Forcesta ja Wood Forcesta oppimisymparistö

perjantaina, 01.02.2019

Log Force ja Wood Force metsäalan oppimisympäristöksi –hanke. LogForce ja WoodForce sovellusten käyttöönotto on muuttanut tilannetta puunhankinnan töissä niin, että on mahdollista ja mielekästä järjestää opiskelijoiden käyttöön työelämässä tarvittavat sovellukset jo opiskelun aikana.

Hankeen päättyessä on oppilaitoksilla käytössä LogForce- ja WoodForce-oppimisympäristöt. Log Force -oppimisympäristö on järjestelmä, joka on kopio tuotantokäytössä olevasta. Varastotilanne ja tilaukset luodaan tekemällä sopiva otanta Metsähallituksen varasto- ja toimituspaikkatilanteesta. Resetointi -komento palauttaa "pelimaailman" alkutilanteeseen. Tällä tavoin mahdollistetaan seuraavan oppimistehtävän tekeminen samasta alkutilanteesta. WoodForce – oppimisympäristöllä on samat ominaisuudet kuin LogForcessa.

Tämän kaltainen opetuksen kehittämishanke kannattaa toteuttaa oppilaitosten yhdessä. Hankkeessa on mukana 21 oppilaitosta (HY, UEF, Hamk, Karelia, Lapin amk, Novia, Tamk,  Xamk, Esedu, Gradia, Hami, Livia, OSAO, Poke, Riveria, Redu, Sakky, Tredu, TTS, Yrkesakademin ja YSAO sekä kolme muuta partneria (Trimble, Metsäteho ja Metsäkoulutus ry). Metsämiesten Säätiö on rahoittanut hanketta.

Lisätietoja:

Yliopettaja Timo Antero Leinonen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, timo.leinonen(at)xamk.fi,
puh. 040 842 0627

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.